Капитанът на немския национален отбор Илкай Гюндоган и шампионите в Първа Бундеслига Флориан Вирц, Роберт Андрих и Йонатан Та от Байер (Леверкузен) тренираха с четирикратните световни шампиони за първи път, след пристигането си на тренировъчния лагер в източната провинция, Тюрингия. Те пристигнаха в сряда, малко по-късно от останалата част от състава. Триото от Леверкузен спечели титлата и Купата на страната, докато Гюндоган изигра последния мач за кампанията с Барселона миналата неделя.

Та сподели, че идването му в тренировъчния лагер след постигането на успехи дава "добро усещане" и че "определено пристига с много самочувствие и желание да продължи да бъде успешен".

Стражът Мануел Нойер също се включи в заниманието, след като се възстанови от стомашно заболяване. Той трябва да се завърне между гредите за Германия за първи път от Световното първенство през 2022 година, в приятелска среща с Украйна в понеделник.

Наставникът Юлиан Нагелсман разполагаше с общо 24 играчи за тренировката в четвъртък, проведена под проливен дъжд. Специалистът все още очаква петима футболисти да се присъединят към състава в близките дни. Дуото на Борусия (Дортмунд) Никлас Фулкруг и Нико Шлотербек, както и футболистите на Реал (Мадрид) Тони Кроос и Антонио Рюдигер. Дортмунд и Мадрид ще играят на финала на Шампионската лига в събота в Лондон, докато вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген трябва да пристигне в Германия в понеделник.

Тимът отпътува от Бланкенхайн за Херцогенаурах в петък, точно преди мача с Украйна. Последната проверка на Бундестима е на 7 юни с Гърция. Домакинът Германия ще стартира своето участие на Евро 2024 срещу Шотландия на 14 юни.