Треньорът на Бенфика Жорже Жезус изрази огромното си разочарование след финала за Лига Европа, който неговият тим загуби с 1:2 от Челси.

"Заслужавахме да победим. През целия мач бяхме по-добрият отбор. Не знам какво точно се случи, но в Челси просто ни открадна купата. Обаче това е положението! Във футбола невинаги по-добрият побеждава", заяви Жезус на пресконференцията след мача.

За победния гол в 93-ата минута на Иванович той каза: "Това ни се случва за втори път през последната седмица, след като загубихме от Порто - пак с 1:2, пак с гол в добавеното време, което може да ни коства шампионската титла. Не е типично за нашия отбор".

"Не искам обаче да се оправдавам с липсата на късмет. Сами сме си виновни! Трябваше да направим така, че да не се стига до тази злощастна 93-та минута. Въпреки загубата искам да поздравя играчите си, които играха много добре".

"Загубихме спечелен мач. Всички в отбора сме тъжни, а предполагам, че и в Португалия е същото. Все пак бях много горд, когато след мача Йохан Кройф ме прегърна и каза, че Бенфика е велик тим и сме играли страхотно".