Арсенал победи с 4:0 като гост Славия (Прага) в в мач-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. Първата среща завърши при резултат 1:1 в Северен Лондон и това изглежда мотивира "артилерстите".

Никола Пепе, Александър Лаказет и Букайо Сака отказаха чехите набързо от съпротива в тази среща. Лаказет сложи точка на спора в 77-та минута. Представянето на Славия тази вечер е в разрез с доминацията през целия сезон до момента.

Домакините впечатляват в страната си, а в Лига Европа отстраниха два британски клуба - Лестър и Рейнджърс.

Гостите започнаха по брилянтен начин срещата и решиха всичко в рамките на първите 20 минути. Пепе даде тон за головото шоу, а в 21-та Александър Лаказет вкара от дузпа, след като Якуб Хромада извърши нарушение в собственото си наказателно поле. Три минути по-късно всичко в срещата наглед приключи, а Букайо Сака направи резултата класически - 3:0.

Чешкият тим отправи няколко неточни удара през второто полувреме, но така и не успяваше да създаде реално положение пред гола.

Така се стигна до 77-та минута, когато гостите сложиха точка на всичко. След поредната добра атака на "артилеристите", топката стигна до краката на Лаказет, който не се поколеба да направи резултата 4:0.