Етър е отправял на два пъти запитвания за преотстъпването на Тонислав Йорданов от ЦСКА. Предложенията са били през зимата, но първоначално младият нападател предпочел да остане на "Армията", съобщава "Тема спорт".

Той е имал амбицията да се бори за място в състава. След това обаче червените подписаха с италианеца Стефано Белтраме, след което стана ясно, че за Тонислав едва ли ще има шансове за изява. Тогава от Етър отново са отправили предложение за Йорданов и този път 21-годишният състезател се е съгласил.

Тонислав Йорданов пред дебют като титуляр за Етър

Тонислав Йорданов пред дебют като титуляр за Етър

Петко Петков може да го пусне от първата минута срещу Арда

Тонислав направи голов дебют, след като се разписа за крайното 6:2 над Витоша. Преди това през есента той реализира 11 гола във Втора лига за Литекс и още 2 за купата. До срещата между Етьр и Витоша, Йорданов беше играл само веднъж в елита с екипа на ЦСКА- при 0:1 от Дунав на 31 май 2017 г. Онзи мач нямаше отношение към крайното класиране на червените.

Във Втора лига пък Тонислав е натрупал 87 участия за дубъла на ЦСКА и на Литекс и за първия тим на ловчанлии, като има 30 гола.

Тонислав и Петко Петков са се засичали в Литекс, когато нападателят е в юношеска възраст. Йорданов проведе пълноценна зимна подготовка с ЦСКА.

Тонислав Йорданов: Надявам се да направя един добър полусезон и да се върна здрав и още по-силен в ЦСКА

Тонислав Йорданов: Надявам се да направя един добър полусезон и да се върна здрав и още по-силен в ЦСКА

Новото попълнение на Етър с първи думи за новия си клуб