Юношата на френския Бордо Жан-Марк Тибу е първото ново попълнение на Етър през зимната пауза, съобщи "Велико Търново спорт". 23-годишният французин, който играе като ляв бек, изкара проби при "виолетовите" през есента и игра в контролата срещу Берое през септември, загубена с 1:0.

От началото на тази година вече става възможно да му бъде предложен договор.

Жан-Марк Тибу е роден на 14 март 2000 г. в Абиджан - столицата на Кот д-Ивоар. От малък живее във Франция и има и френско гражданство.

"На тригодишна възраст пристигнах в Париж. Играх във Вилжуиф и бях на 13 години, когато "жирондинците" от Бордо ме забелязаха", разказва за себе си Жан-Марк.

Преминава през всички гарнитури и през 2018/2019 г. е титуляр в Бордо U19. В мъжкия футбол кариерата му започва във вторите тимове на френските Амиен и Валансиен. През сезона 2021/2022 г. е в гръцкия Лариса, където е титуляр и има 30 мача, а миналия сезон е в белгийския Мандел Юнайтел, където има 26 мача.

На този етап от Етър не съобщават за други нови имена, но ще има четирима играчи на проби. По предварителна информация пристигат вътрешен и външни халфове, както и централен защитник. "Виолетовите" започват подготовка в понеделник, 8 януари, като играчите се събират в 14:00 ч. на стадион "Ивайло".

Светослав Петров притеснен от липсата на нови играчи в Етър

Светослав Петров притеснен от липсата на нови играчи в Етър

"Болярите" започват подготовка на 8 януари