Представители на ръководствата на Манчестър Сити и Ливърпул са провели дискусия с цел ограничаване на инцидентите между привържениците на двата английски футболни клуба. Те ще се срещнат отново следващата седмица в четвъртия кръг на "Карабао Къп".

През последните години Сити и Ливърпул са основните кандидати за титлата и изнасят шоу на терена, но на трибуните ситуацията е малко по-различна. През октомври фенове от Манчестър изрисуваха трибуната за гостите на "Анфилд" с послания за "Хилсбъро" и скандираха обидни думи за трагедията от 1989, когато починаха 97 души. "Червените" пък замеряха треньори с монети и повредиха клубния автобус в опита му да напусне зоната на стадиона.

Освен ръководствата на двата клуба, организираните привърженици от "Сити Метърс" и "Ливърпул Съпортърс Борд" също проведоха среща през миналия месец.

"През последните пет или шест години мачовете между двата отбора предлагат най-голямото забавление в света на футбола", написаха двете организации след срещата.

"Не можем обаче да игнорираме лошото държание от страна на малки групи хора от двете страни, което понякога засенчва представянето на терена и крайния резултат. Надяваме се с тези срещи и със съвместната ни работа това да бъде избегнато в бъдеще".

Де Хеа иска да остане в Манчестър Юнайтед, въпреки че клубът му търси заместник

Де Хеа иска да остане в Манчестър Юнайтед, въпреки че клубът му търси заместник

Де Хеа има 14 мача във Висшата лига този сезон и е допуснал 20 гола.