Скромният отбор на Харогейт Таун постигна най-големия успех в историята си. Тимът от Северен Йоркшир, който е създаден през 1914 година победи един от основателите на Футболната лига Нотс Каунти и влезе в четвъртото ниво в Англия - Лига 2.

Харогейт Таун изигра само два сезона в Нейшънъл Лийг, като само година по-рано доби професионален статут. Тимът завърши на второ място през настоящата кампания на базата на коефициента си от спечелени точки и изиграни брой мачове. В Англия всички лиги от трето ниво включително надолу бяха прекратени по време на локдауна.

Снимка 490761

Източник: GettyImages

Момчетата на Саймън Уийвър откриха резултата още в 5-ата минута с гол на Джордж Томпсън. 23 минути по-късно Конър Хол удвои аванса. Нотс Каунти върна интригата в мача в начало на второто полувреме, след гол на Калъм Робъртс. Всичко приключи в 70-ата минута, когато Джак Даймънд намери очертанията на вратата, пазена от Сам Слоукомб.

Мениджърът на Харогейт Таун Саймън Уийвър определи събитията от снощи като сбъдната приказка. Стадионът на тима с капацитет от 3 800 места, от които 500 са седящи. Иначе другият тим, спечелил промоция в Лига 2 е също от Севера - Бароу.

Снимка 490760

Източник: GettyImages