Българският нападател Димитър Бербатов май е най-близо до още един сезон с екипа на Манчестър Юнайтед. Въпреки неизброимите информации из европейски медии за негов трансфер вчера сър Алекс Фъргюсън намекна за вероятно оставане на тарана в клуба.

"Около него не се случва кой знае какво, ако трябва да бъда честен. До затварянето на пазара остават само няколко дни, които ще изтекат страшно бързо", отговори треньорът на въпрос за трансфер на Бербатов

Така Фъргюсън не даде яснота има ли наистина преговори или поне интерес от Фиорентина към Бербатов.

За такъв и вчера гърмяха италиански медии, според които сделката е въпрос на часове.
Не е ясно какво бъдеще чака българския нападател в Юнайтед, след като конкуренцията му се увеличава. Чилийският талант Анхело Енрикес получи работна виза и от неделя се присъединява към "червените дяволи". 18-годишният нападател е готов за първия отбор, потвърди Фъргюсън. Така в атака шотландецът вече може да избира между Уейн Руни, Робин ван Перси, Дани Уелбек, Хавиер Ернандес, Енрикес и Бербатов.

Бербатов игра едва 10 мача миналия сезон, не се очертават големи шансове за титулярно място и през този. А той ще е последен в Юнайтед, защото договорът на българина изтича следващото лято.

"Няма да купуваме повече играчи до 31 август", потвърди още Фъргюсън.