Държавната субсидия от 5,6 млн. лева, отпусната за Колодрума от служебното правителство преди дни, почти изцяло е изхарчена още миналата година.  Изпълнителят на обекта - "ГБС - Пловдив" - има фактури за извършените строително-монтажни работи на стойност около 5,2 млн. лева, пише "Марица".

Това съобщи за "Марица" ресорният зам.-кмет инж. Димитър Кацарски. Документите за усвоените пари са били представени в община Пловдив, заверени и изпратени в Министерството на финансите преди една година, но парите не бяха дадени. 

На практика от преведените с решение на Министерския съвет 5,6 млн. лева остават за усвояване само 400 000 лева. Договорът с "ГБС" е подписан за 28,8 млн. лева с ДДС, а до този момент са платени 17 милиона, каза инж. Кацарски. 

Очакваше се строителството на спортната зала да се възобнови тази седмица в сряда или четвъртък. Оживление обаче не се забелязваше  и вчера на спрения обект. В момента уточняваме откъде да започне работата и предполагам, че в рамките на следващата седмица тя ще стартира, увери зам.-кметът. В общината се надяват, че новото правителство ще финансира залата, докато тя не бъде завършена до ключ.