Най-силният колоездачен отбор в последното десетилетие Тим Скай най-вероятно ще приключи съществуването си в края на 2019 година. Телевизионната комапния Sky, която е собственик и основен спонсор обяви, че ще издържа тима само още една година.

Треньорът на Ланс Армстронг наказан до живот

Треньорът на Армстронг наказан до живот

Белгиецът е бил "върхът на схемата за разпространение на забранени вещества"

Най-вероятно от 2020 година Тим Скай ще се подвизава в световния тур с друго име.

"Sky ще се оттегли след края на сезон 2019, но остава отворен за евентуални бъдещи партньорства, стига да се открие подходяща възможност. Със сигурност не приключваме с този спорт, като тепърва ни предстои вълнуваща година, в която ще направим всичко възможно за успехите на Тим Скай", обяви директорът на Тим Скай Дейв Брейлсфорд.

Отборът беше основан през 2010 година с амбициозната цел да спечели Тур дьо Франс с британски колоездач. Това се случи само две години по-късно, когато Брадли Уигинс триумфира в Париж. Впоследствие пък Крис Фрум стана първият колоездач от 30 години, който последователно спечели  Тур дьо Франс, Ла Вуелта и Джиро д"Италия.

През 2018 година Герейнт Томас стана третият британец с триумф в Тур дьо Франс. Отборът има общо 322 етапни победи в големите обиколки от създаването си досега.