Австралиецът Кейлъб Юън спечели третия етап от Тур дьо Франс 2020, който беше с дължина 198 километра около предалпийските възвишения. Етапът беше сравнително равнинен с малки височини, които не оказаха влияние върху класирането. Времето на победителя днес е 5 часа, 17 минути и 42 секунди.

На второ място е Сам Бенет (Ирландия), а трети е Джакомо Ницоло (Италия), като и двамата са с времето на победителя. Французинът Жулиен Алафилип остава лидер в генералното класиране. Той завърши след 15-о място, но с основната група и ще стартира утре с жълтата фланелка в 4-ия етап от Систерон до Орсиер Мерле, който е с дължина от 160.5 кирометра.

Големите претенденти завършиха днес с времето на Юън. Времето на Алафилип в генералното класиране е 13:59:17 часа, като след него е Адам Йейтс (Великобритания) на 4 секунди. Следват швейцарецът Марк Хирши на 7 секунди и Тадей Погакар (Словения) на 17 секунди изоставане.

За да спечели днешния етап, който стартира от Ница, Юън трябваше отново да разгърне силния си финален спринт. Дребничкият австралиец спечели четвъртата си победа в кариерата в етап от Големия Тур.

Словакът Петер Саган остана на пето и ще облече зелената фланелка за утре, защото вече е водещ в класирането на спринтьорите. Събитието на етапа беше отпадането на Антъни Перес, който е водач при катерачите и фаворит за планинските етапи. Той напусна трасето нещастно. Спукана гума стана причина той да изпусне контрола върху велосипеда си и да се блъсне в колата на отбора си. В резултат на това падна лошо и счупи ключицата си.

Затегнаха мерките преди началото на Тур дьо Франс

Затегнаха мерките преди началото на Тур дьо Франс

Всеки отбор, в който има двама заразени в рамките на седем дни, трябва да бъде изваден от състезанието