Старши треньорът на Царско село Тодор Янчев коментира днешния мач срещу Левски за Купата на България.

"Разликата между Левски и Царско село е огромна, единият отбор е с богата история и традиция, докато ние сме нов отбор с млади момчета, отвори ни се възможност да бъдем в Б-група и така в движение направихме селекция и подготовка, което става доста трудно към момента, но съумях да намеря добри футболисти  и така се надявам да се представим достойно срещу един класен противник", започна Янчев пред Нова телевизия. 
 
Запитан дали мотивацията е по-различна и момчетата искат да се докажат в телевизионен мач, специалистът каза: "Да, от това по-хубаво да играеш срещу гранд , да изпъкнеш и да покажеш своите качества срещу един такъв съперник няма нищо по-хубаво. Това са мачове, от които може камо да спечелят моите футболисти". 

Колкото до това дали очаква подценяване от страна на Левски, бившият играч на ЦСКА каза: "Мисля, че няма как да ни подценят, защото и аз съм бил в гранд и знам, че когато играеш срещу по-слаб противник винаги може да си изпатиш. В тези отбори има голяма маса публика, която ги поддържа така, че винаги е много важно футболистите да се раздават на терена. Това е най-важното". 
 
"Всичко става, футбол е. Аз се надявам, ако можем да играем една привлекателна игра, която да се хареса и така да стане, след края на мача всички да бъдем доволни, в смисъл  дори и да загубиш, но да загубиш с високо вдигната глава и да изпиташ удоволствие, че си се раздал на терена и си дал максимума от себе си. Пък футбол е .. стават вясакакви изненади. Дай Боже да имаме и ден", продължи Янчев. 

Тодор Янчев, който игра в миналото за ЦСКА, има 30 мача срещу Левски. По тази тема наставникът каза: "Мисля, че са 31 или 32 само във вечното дерби, като прибавим и другите клубове, където съм играл, бройката е доста по-голяма. Тръпка ще има. Но, едно е аз да бъда на терена и от мен да зависят нещата. От  мен зависят нещата през седмицата, да мога да подготвя моя отбор и вече в деня на мача съм до тъчлинията, там не мога да помагам. Така, че всичко е в ръцете на нашите момчета.

"Момчетатат трябва да бъдат спокойни и да дадат това, което могат. Аз знам, че те могат, просто им трябва малко увереност и мисля, че ако играят по-уверено и със самочувствие всичко е възможно. Това ще искам от тях. Ние няма да искаме да правим чудеса. Аз съм привърженик на по-семплите неща, те са по-рационални като цяло в живота. Не да тръгваме да правим трикови изпълнения и разни такива неща. Аз съм по-директен и искам по-изчистени маскимално движения и с топка и без топка", сподели още Янчев.
 
"Радвам се, че моите колеги постигат успехи. Треньорската професия е доста ветровита, но имаме много път да минаваме, така че аз не забравям големите имена, които са в момента в българския футбол ... говоря за Георги Василев, за Мъри Стоилов, Стойчо Младенов, това са едни имена и фигури, които са с успехи, с постоянство в годините, така че ние сме едва на първото стъпало и има много да учим. Радвач се , че моите колеги, младите постигат успехи, което е хубаво, но имаме доста път да извървим и да се наредим или ако се наредим някога до такива големи треньори. 
 
"Люпко Петрвич е постигал такива успехи, печелил е КЕШ най-малкото…няма как да нямаш уважение към един такъв успял човек и то години наред да успява. Същото се отнася и за Стойчо Младенов, за димитър Пенев, Георги Василев, който да се върнем назад – с Етър стана шампион, с ЦСКА, с Левски…Ние намяме допирни точки. Да, като футболисти, но аз съм загърбил тази страница. Реално вече съм 0:0. Почвам в нова сфера, където трябва да се развивам. Какво съм постигнал като играч няма значение, важното е моите футболисти дали ще съумяват да постиган резултати. Това е най-важното", допълни Янчев.

"Знам, че сме млад отбор, но искаме да се утвърдим в Б-група", завърши Янчев.