Лудогорец спечели Купата на България в мач, който ще се запомни повече с ексцесии, отколкото с футболни моменти. „Орлите" стигнаха до дубъл, надигравайки Ботев с 1:0 на стадион „Лазур" в Бургас.

Феновете на пловдивчани причиниха куп щети и на три пъти прекъсваха срещата. Първо запалиха пожар, заради който мачът бе прекъснат за около 17 минути. Бултрасите обаче не спряха до тук -  счупиха  оняколко седалки, които хвърлиха по терена, в непосредствена близост до страничния съдия. Малко преди края на мача пък счупиха металните заграждения и нахлуха на терена, но бързо бяха избутани първо от футболистите на Ботев, после и от полицията, която ги обгади с жив щит.

Срещата започна с натиск на Ботев. В 12-ата минута се стигна до първата чиста голова възможност. Георги Терзиев успя да блокира Доре, който на няколко метра от вратата имаше възможност да засече и застраши Стоянов.

Четири минути по-късно Безяк подаде на Мишо Александров, той пусна успоредно към Марселиньо, който обаче не успя да засече на около 10 метра от вратата.

В 39-ата минута Терзиев засече с глава топка от фаул, бит от Ешпиньо, топката срещна гредата, но и съдията отсъди засада. В самия край на полувремето Мисиджан бе фаулиран на границите на наказателното поле от Йордан Христов, но съдията не отсъди нарушение.

Резултатът бе открит 13 минути след началото на втората част.  „Орлите" центрираха от корнер, Доре отклони с глава, в опит да избие, топката премина през Лукин, за да стигне до Безяк, който смълча бултрасите, които тъкмо започнаха своята празнична заря. Именно тази заря, придружавана с факли направиха нещо много глупаво. Рекламните пана се запалиха, а на стадион „Лазур" пламна пожар. Пожарна кола премина терена и огнеборците дълго се бореха с пламтящите пана. Срещата бе прекъсната за около 17 минути. След подновяването, играта се накъса.

Към 80-ата минут минути булстрасите отново се проявиха, след като хвърлиха няколко седалки към терена, в непосредствена близост до страничния рефер.

В 87-ата минута Роман Безяк тръгна зад центъра, откъсвайки се от последния защитник на Ботев, напредна, но силите му свършиха пред наказателното поле. В добавеното време влезлият на смяна Вандер влезе зверски в краката на Мишо Александров и съвсем заслужено бе изгонен.Малко преди края на срещата, нервите на терена ескалираха. Бултрасите направиха трета глупост, след като счупиха огражденията си и нахлуха на терена. Футболистите бързо ги избутаха, а полицията направиха жив щит между тях. Срещата бе прекъсната за около 5 минути и отново бе подновена, за да се изиграе едва около минута.

КОМЕНТАР НА ЕМОЦИОНАЛНИЯ ФИНАЛ!