Старши треньорът на Загорец Мирослав Миндев заяви, че работодателите трябва да пускат по-рано играчите му от работа, за да могат те да вземат участие в мача за Купата срещу Славия.

Наставникът на лидера в Югоизточната Трета лига сподели, че всички футболисти ходят на работа. В предишния кръг за купата Загорец поднесе изненадата, отстранявайки Пирин (Благоевград).

Резултати и голмайстори в мачовете за Купата на България
Обновена

Резултати и голмайстори в мачовете за Купата на България

Левски стартира с успех в надпреварата

"Чака ни доста тежък мач с много добър отбор. Нивото е съвсем различно от Втора лига, а да не говорим и от Трета. Надявам се да се представим достойно, но за нещо повече надали ще ни стигнат силите. Да, Славия е отпадал през годините за купата от по-слаби отбори, но това е в миналото. Важно е какво е днес. Каквото и да се случи, за нас този мач е бонус, нямаме какво да губим. Ще се опитаме нещо да направим, а какво ще се получи ще разберем следобед.

Имаме проблеми с някои контузени играчи. Под въпрос са Милен Митев и Коста Янев. И да ги вдигнем те едва ли ще са пълноценни. Дай Боже да имаме и късмет. Няма спор, че ще добием опит с този мач. Това ще е празник за нас и града. Ние сме си го извоювали това нещо.

Но пак казвам, кой знае какви очаквания нямаме. Всичките ми футболисти са на работа в деня на мача. Не мога да ги освободя от работа и да искам. Ще работят докъм 14-15 часа и който може да дойде, да избяга, образно казано, ще дойде, който не - няма. Това е положението", каза Миндев пред "Тема спорт".

"Входът ще е свободен. И с Пирин нямаше билети. И без това посещаемостта е кът, остава да започнем да искаме пари на хората. Това означава да започнем да играем пред празни трибуни всеки мач. При толкова телевизионни срещи, ако започнем да слагаме билети, никой няма да иска да дойде да гледа нашия скромен отбор", добави бившият футболист на Сливен.

От своя страна треньорът на Славия Златомир Загорчич заяви, че тимът му няма право да подценява съперника, защото има амбиции в турнира.

"Мачът е много важен за нас с оглед целите ни. Не може и дума да става за подценяване.

Гледах двубоя им с Пирин за купата. Показаха много по-добра игра от благоевградчани и заслужено ги отстраниха. Трябва да сме много внимателни. Имаме своите проблеми, но нямаме право на извинения и оправдания", сподели Заги.

Очаква се Карабельов, който доскоро лекуваше контузия, да се завърне в игра, като получи минути след почивката.