Капитанът на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев подчерта, че задачата по класиране във финала за Купата на България не е приключена въпреки разгрома 4:0 над Септември в първия полуфинален мач.

"Залогът бе изключително голям. Локомотив има прекрасен шанс да играе финал за Купата, което не се е случвало от 2014-а, мисля. Зажаднял е отборът за големи мачове. Не оставихме нищо на случайността. Радвам се, че не допуснахме гол, защото въпреки силната игра допуснахме две опасни ситуации пред нашата врата. Благодаря на нашия вратар, който спаси. Четирите гола бяха най-малкото, с което Септември се измъкна. Още през първото полувреме можеше да вкараме 2-3 гола. Радвам се, че влезе и четвъртият гол. Трябва да излезем за победа и във втория мач, да си свършим работата и тогава да мислим за бъдещето", коментира Илиев.

"За мен този мач е по-специален, защото синът ми навършва 1 годинка днес. По-прекрасен ден не мога да си представя. Поздравявам него и моята съпруга. Благодаря на момчетата, че извоюваха тази победа. Агресията, футболът, който показахме през първото полувреме - ето затова хората идват на стадиона. Надявам се трибуните за в бъдеще да бъдат още по-пълни. Всяка една победа се обезсмисля, ако не я празнуваме със собствените ни невероятни фенове. Просто емоцията е двойно по-голяма тогава."

"Каквито и претенции да имат от Септември, на терена показахме на какво сме способни. Резултатът е ясен. Претенции имам и аз във всеки мач."

"Още преди жребия за четвъртфиналите казах, че искам да срещнем Ботев за Купата. Какво по-добро от един пловдивски финал? Ботев преди няколко години зарадваха феновете си, като спечелиха Купата, сега защо ние да не го направим? В един мач срещу Ботев имаме по-добри шансове. ЦСКА е по-добър тим от Ботев във всяко едно отношение. Пожелавам си финал срещу Ботев, но първо трябва да си свършим работата докрай срещу Септември", завърши Илиев.

Акрапович: Направихме страхотен мач

Акрапович: Направихме страхотен мач

"Ако се класираме за финал, трябва да спечелим Купата"