За първи път от началото на сезона в efbet Лига ЦСКА се прибра на почивката с два гола аванс. Това се случи при домакинството на Черно море чак в шестнайстия двубой на "армейците" през тази кампания.

Цели 18 от 25-те попадения, които тимът бе отбелязал в шампионата преди срещата с варненци, бяха паднали през втората част на мачовете им. 14 от тях след 60-ата минута. Два гола преди почивката "армейците" бяха отбелязали само при гостуването си на Ботев (Враца). Тогава обаче зелените бяха повели след ранен гол на Бабунски и футболистите на Стойчо Младенов стигнаха до обрат.

Любопитно е, че "армейците" са спечелили всеки от шампионатните си двубои, в които са се разписали през първата част. Това се случи при победите над ФК ЦСКА 1948 Сф с 4:2 (1:0 на почивката), Пирин с 1:0, Ботев (Враца) с 4:2 (2:1), Левски с 2:1 (1:1), Ботев (Пловдив) с 3:2 (1:0), отново ФК ЦСКА 1948 Сф с 1:0 и Черно море с 2:0.

Все още обаче тимът не е съумял да отбележи в първия четвърт час на двубоите си. Подобен проблем ЦСКА имаше и през изминалата кампания, пише "Тема Спорт".

Футболистите, които са много близо до 100 мача за ЦСКА

Футболистите, които са много близо до 100 мача за ЦСКА

Вижте техните имена