От ЦСКА  се похвалиха с новина относно плановете на ръководството на "червените" за основна реконструкция на стадион "Българска армия".

По-рано през деня се проведе заседание на постоянната комисия за опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет, на което беше разгледат въпросът за дома "армейците".

Георги Атанасов за стадиона на ЦСКА: Води се война от екоджендъристи и антибългари!

Георги Атанасов за стадиона на ЦСКА: Води се война от екоджендъристи и антибългари!

Ето какво каза той

"Нов голям успех по пътя към стадиона! С пълно мнозинство от 9 гласа "за", и 3-ма "въздържал" се постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет одобри проекта за реконструкция на ст. "Българска армия". Членовете на комисията се запознаха в детайл с плановете ни да облагородим парковата среда около стадиона, както и намеренията ни да пуснем за свободен достъп 50% от настоящите прилежащи площи. След като премахнем огражденията и преобразим пространството пред съоръжението, алейната среда около стадиона на ЦСКА ще се превърне в едно от най-приятните кътчета в Борисовата градина.

Днешната среща беше поредният повод да запознаем широката общественост с искрените си намерения да изградим съоръжение, което ще е в полза на София и да премахнем всички съмнения относно законосъобразността на проекта и най-вече притесненията, че балансът в природата ще бъде нарушен. Както беше подробно обяснено и визуализирано на заседанието това не само няма да се случи, но парк Борисова градина ще стане още по-зелена, по-чиста и по-красива. Признателни сме, че срещнахме подкрепата на членовете на комисията по екология в СОС с председател г-жа Лорита Радева, както и благодарим в частност на председателя на СОС г-н Георги Георгиев, който застана категорично зад проекта.

Новият спортен министър: Предприети са действия за стадиона на ЦСКА

Новият спортен министър: Предприети са действия за стадиона на ЦСКА

"Има още няколко институции, които трябва да дадат становища"

Благодарим за пламенната подкрепа и на г-н Карлос Контрера. Одобрението на столичната управа беше една от най-важните предпоставки за получаване на разрешително за строеж за реконструкция на стадиона. Работата, разбира се, продължава. Оттук нататък ни предстоят съгласувания с РИОСВ и НИКН-МК, в които сме входирали цялата необходима информация, свързана с реализиране на инвестиционното намерение и чакаме крайното произнасяне от двете иниституциите. Вярваме, че не бихме срещнали проблеми при обективно разглеждане на документацията. Благодарни сме на хората, които не спъват проекта, а вършат работата си професионално, разбирайки необходимостта от ново, модерно спортно съоръжение, реконструирано със собствени средства, с което столицата ни да се гордее", написаха от "Армията".

Адвокатът на ЦСКА за стадиона: Всичко се развива и вървим по конкретни процедури

Адвокатът на ЦСКА за стадиона: Всичко се развива и вървим по конкретни процедури

Коментира и Йомов