Треньорът на ФК ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира всичко най-интересно случващо се в клуба. Той разкри какви са целите пред отбора за този сезон и автентичния ЦСКА, който беше обявен в несъстоятелност. Ето какво каза Вальо пред колегите от агенция БЛИЦ:

Вальо, трудно или лесно е да си треньор на ЦСКА 1948?
- Вече ми направи впечатление, че от другата страна на тъчлинията е много по-трудно. Отговорността е много по-голяма в сравнение с тази, която имах като футболист. Не ми тежи обаче, че съм треньор на нов и млад отбор. Даже напротив – това ме амбицира още повече. Искам да покажа на момчетата, че трябва да си повярват и че имат качества да играят голям футбол. Целта е сътворим нещо, което да се запомни. За целта е нужно време. И то немалко време.

Какви цели си поставил пред футболистите?
- Искам да се развиват и като играчи, и като хора. Да бъдат пример на терена и извън него за колегите си и за по-малките футболисти, както и за феновете. Това им го повтарям всеки път преди тренировка.

Да чакаме ли нови попълнения?
- На този етап едва ли, защото всички си имат отбори и договори. По-скоро на полусезона, когато ще вземем максимум трима футболисти с по-голям опит. Така те ще бъдат от полза на младите момчета в ЦСКА 1948.

Какъв е бюджетът на клуба?
- Не мога да кажа, защото не го знам. За финансови неща отговарят други хора. На този етап обаче като пособия, храна, грижи, екипировка сме на ниво професионален клуб.

Има ли достатъчно фенове ЦСКА 1948?
- Аз се надявам с добра игра и себераздаване и резултати феновете да се увеличат. Иначе съм благодарен на хората, които ни подкрепят до момента.

А има ли бъдеще ЦСКА 1948?
-Това само Господ го знае. Времето ще покаже...

Какво е за теб ЦСКА-София?
- Не коментирам... Не съм го правил и няма да го направя.

Истинският ЦСКА вече го няма...
- Мъчно ми е затова, което се случи в ЦСКА през последните години, защото „Армията” беше моят дом. Някои казват, че на виновниците трябва да им бъде потърсена отговорност. Не знам обаче дали има смисъл. След дъжд качулка се получава...

Обиден ли си на ръководството на ЦСКА, че не те взе в състава миналата година?
- Не съм обиден на никого. Това е тяхно право да избират на кои футболисти да разтичат. Аз съм зрял човек и при мен няма място за обиди.

Коментарът ти за Христо Янев и раздялата му с ЦСКА?
- Христо заслужаваше много по-голямо търпение, заслужаваше още шанс. Освен че усъвършенства отбора си, той беше създал перфектен колектив. Убеден съм, че Ицо ще развие качествата си и в новия си отбор Нефтохимик.