Футболистите на ЦСКА са играли за по 5000 лева за победа в баража за влизане в Лигата на конференциите срещу ФК ЦСКА 1948, пише "Труд". Това е бил първият специален стимул за цялата кампания. Традиционно предходното ръководство даваше премии за отделен мач, а специални за трофей или купа.

Въпреки финансовия стимул играчите на ЦСКА играха като аматьори в скандалния мач на "Васил Левски", който загубиха с 0:2 и накараха ръководството да обяви сезона за изцяло провален.

Поне 90 процента от чужденците ще напуснат "червените" след края на кампанията. Сигурно е, че ще бъде скъсан контрактът на Амос Юга, който е сред най-слабите футболисти на ЦСКА през сезона. Не е сигурно бъдещето и на вратаря Густаво Бусато, който подписа ден преди баража.

Засега първи потърпевши от провала са треньорският щаб, начело със Стамен Белчев. На 10 юни ръководтвото обеща да разясни какво се случва с бъдещето на клуба.

Новото ръководство ще приеме всяко наказание поради нахлуването на феновете и ранените полицаи. Навярно клубът ще бъде санкциониран с минимум 6 мача без публика, за новия сезон.