Стойчо Младенов официално бе освободен от треньорския си пост в ЦСКА. Решението бе взето на среща между специалиста и изпълнителните директори Венци Живков и Георги Илиев.

Шефовете Димитър Борисов и Иванов не присъстваха на срещата.
Тепърва Младенов ще води преговори с ръководството на "червените" как точно юридически да бъде разтрогнат неговия договор.

"Разделяме с ЦСКА! Това е новина, която очаквахте още след мача с Локомотив София. Инициативата е на ръководството. Питайте ръководството. Оттук нататък всички въпроси са към тях, докато разтрогнем договора. За причините питайте ръководството.Няма начин да се разберем, тяхното желание е да напусна, аз съм освободен от клуба.Собствениците ги няма. Надявам се скоро да се видя с тях ", заяви след срещата Стойчо Младенов.

Засега основният фаворит за поста на Стойчо Младенов е Миодраг Йешич. Сърбинът обаче е треньор на саудитския клуб Наджан.

Междувременно, изпълнителният директор Венци Живков обяви, че вариантите за нов наставник са два. Очаква се решението кой да бъде назначен, да бъде обявено в началото на идната седмица.

"Преговаряме с два треньорски екипа - един от българи и един от чужденци, за това кой ще наследи Младенов начело на отбора.
Предложихме на Стойчо Младенов да се разделим по взаимно съгласие. Мисля, че така е обективно. До края на работния ден би трябвало да имаме повече яснота как точно ще се разделим с него", заяви Живков.

Изпълнителният директор на "червените" добави, че на днешната среща с Младенов не се е дискутирал вариант заплатата на легендата на тима да бъде намалена драстично и той да остане на поста.

Според неговите думи, желанието на шефовете е било да се разделят със специалиста предвид слабите според тях изяви на тима този сезон - отпадането от Мура и четвъртото място в класирането на "А" група на полусезона.