С цял отбор младоци започна подготовката на ЦСКА под ръководството на Саша Илич, съобщиха "червените". На първото занимание днес сутринта се появиха преотстъпените през изминалия сезон Илия Шаламанов, Александър Бучков, Митко Митков, Марк-Емилио Папазов, Радослав Живков и Мартин Смоленски. Освен тях, пред погледа на наставника ще тренират левият бек Галин Минков и юношеските национали Алекс Божев и Росен Маринов. На линия беше и първото ново попълнение Станислав Шопов, който идва от нидерландския Хееренвеен.

От старта на подготовката отсъстваха футболистите в различните национални гарнитури, които след приключването на своите ангажименти, ще получат няколко дни допълнителна почивка. Става въпрос за "армейските" представители при "трикольорите" Георги Йомов и Иван Турицов, младежкия национал Йоан Бауренски, както и за легионерите Жорди Кайседо (Еквадор), Енес Махмутович (Люксембург) и Яник Вилдсхут (Суринам). По план във вторник и сряда ще акостират и латиноамериканските състезатели Густаво Бусато, Маурисио Гарсез, Браян Морено и Жеферсон Телес.

Снимка 576572

Източник: cska.bg

В новосформирания щаб на Илич, освен неговите четирима сънародници, ще влезе и Стоян Колев, който ще продължи работата си с вратарите, докато на останалите български помощници на Алън Пардю ще бъде предложена работа в Академията на клуба.

Официално: И Томас Лам вече не е футболист на ЦСКА

Официално: И Томас Лам вече не е футболист на ЦСКА

Ето кои са другите

Както вече беше обявено, до 15-ти юни отборът ще се подготвя при домашни условия на своята база с една предвидена контрола, след което ще изкара двуседмичен лагер в Австрия. Там са планувани 5 стойностни проверки - с Гройтер Фюрт, австрийски тим, местния първенец Ред Бул Залцбург, румънския Сепси и унгарския шампион Ференцварош.