От ЦСКА разкриха още подробности за бъдещата реконструкция на "Българска армия". "Червените" публикуваха нова любопитна информация за това, което са заложили в идейния проект на съоръжението.

Ето каквко написаха в сайта на "армейците":

"Понеделник е и е време за рубриката "Знаете ли, че...?", посветена на бъдещия ни стадион.

Знаете ли, че за отоплението, охлаждането и водоснабдяването на стадиона ще използваме екологични технологии и възобновяеми източници с цел да щадим околната среда?

За да не звучи общо, ето на какви системи сме се спрели.

14 + 14 и край на несъстоятелните твърдения как в ЦСКА няма класа

14 + 14 и край на несъстоятелните твърдения как в ЦСКА няма класа

Подценяването доведе до резила срещу Гигант

Отоплението и охлаждането на стадиона ще бъдат осигурени като комбинираме т.нар. термопомпи "въздух-вода" с допълнителни електрически устройства, захранвани от соларни панели.

Термопомпите "въздух-вода" извличат топлинна енергия от външния въздух и я пренасят в отоплителна система на водна основа. Този вид термопомпи са сред най-енергоефективните системи за отопление на пазара.

Любопитен факт е, че във Великобритания термопомпите "въздух-вода"играят ключова роля в стремежа на държавата до 2050 г. да сведе вредните емисии от парникови газове до нула (т.нар. Net Zero план). Дотогава се очаква да бъдат инсталирани допълнителни 19 милиона термопомпи в Обединеното кралство, което само по себе си говори за ефективността и надеждността на технологията.

За да осигурим допълнителни източници на топлинна енергия, към момента планираме да инсталираме соларни панели на покрива на стадиона. 1360 броя соларни панела от видовете eFlex и класически ще бъдат разположени над секторите "А", "В" и "Б". Това ще осигури 356,000 kWh на година или 20% от необходимата енергия за захранването на целия стадион.

Водоснабдяването ще бъде осигурено чрез модерна технология за събиране на дъждовна вода.

Дъждовната вода от покрива на стадиона ще бъде събирана чрез вакуум система и след филтрация ще стига до резервоар, разположен под земята извън съоръжението. Излишната вода от поливните системи на терена също се събира, филтрира и стига до резервоар. Именно тези резервоари ще осигурят необходимото количество вода за напоителните системи и тоалетните. Средното потребление на вода в ден на мач е 154 м³.

Това са само част от технологиите, които ще инсталираме с цел стадионът да бъде максимално предпазващ околната среда. Опазването й е сред ключовите ни приоритети в идейния план".

Край на годината за Юрген Матей

Край на годината за Юрген Матей

Причината е, че той ще бъде наказан за предстоящия двубой със Септември