ЦСКА официално обяви поредното си ново попълнение. Това е централният защитник от Нидерландия - Мено Кох. Във вторник новината беше потвърдена пред ТОПСПОРТ от ръководството на "червените".

Ето какво пише сега в официалния сайт на 31-кратните шампиони:

"Армейци,

ЦСКА подсили ариергарда си с холандския бранител Мено Кох. Високият 195 см. защитник бе привлечен от елита на Белгия, където защитаваше цветовете на местния АС Юпен.

Кох бе набелязан за трансфер още през лятото на миналата година, но тогава клубът му отказа да го продаде. През декември двете страни възобновиха преговорите и сега те бяха финализирани от изпълнителния директор Пламен Марков и оперативния щаб на червените.

Новото попълнение премина успешно медицински прегледи днес и ще се включи в следобедното занимание на тима. Мено Кох е роден на 2 юли 1994г и е продукт на школата на ПСВ Айндховен, с който сключва дългосрочен професионален договор. С "филипсите" печели титлата и суперкупата на страната през 2016г, но основно се изявява в дублиращия тим, където показва удивителна резултатност, отбелязвайки 17 гола.

Кариерата му в страната на лалетата продължава в Утрехт и НАК Бреда, с които записва 61 мача и 3 попадения в Ередивизие. През последната година и половина футболистът бе част от АС Юпен. С белгийския си тим Кох изигра 40 двубоя в първа дивизия, вкарвайки 3 гола, като нерядко носеше и капитанската лента.

Пожелаваме на Мено Кох здраве и много успехи с червената фланелка!

НА ДОБЪР ЧАС!".

ЦСКА искал Мено Кох още през лятото, разкриха в Нидерландия

ЦСКА искал Мено Кох още през лятото, разкриха в Нидерландия

Всичко по трансфера на защитника е уточнено