Януари месец е време за подготовка и зимни трансфери във футболните ни отбори. До момента Лудогорец привлече двама нови - Рик Джонатан и Спас Делев, раздели се с вратаря Кристиян Кахлина. Две са попълненията и на Левски - Ноа Сонко Сундберг и Цунами, а днес се очаква да подпише Велтон. "Герена" напуснаха Симеон Славчев и Ивайло Найденов. В ЦСКА още няма входящи и изходящи трансфери. "Червените" започват подготовка утре.

ЦСКА няма да прави мащабна зимна селекция. Според информация на ТОПСПОРТ, новите ще са най-много трима. Залага се на качеството, не на количеството. Често пъти при "армейците" е така. Много от зимните попълнения на 31-кратния шампион през последните 5 сезона са попадения и оставят следа в клуба.

Най-много нови през зимната пауза ЦСКА привлече през сезон 2017/2018 - петима. Това са Жеферсон, Жан Карлос Бланко, Едвин Джеси, Роланд Алберг и Укра. Жеферсон и в момента е част от отбора, утвърди се и записа над 100 мача. С добри изяви беше и Джеси.

Снимка 361938

Източник: cska.bg

Сезон преди това, ЦСКА взе машината за голове Фернандо Каранга, Николай Бодуров, Кевин Кубемба и Кувин Меркадо. А от наем се завърна Румен Руменов.

Четирима нови дойдоха и през миналата кампания - Федерико Варела, Жорди Кайседо, Бисмарк Чарлс и Мено Кох. Сега голмайстор на тива е именно Кайседо. Така че ЦСКА успява да привлича майстори на попаденията именно през зимата.  Другите трима често пъти са контузени, но вече показаха, че са добри играчи.

Снимка 433169

Източник: LAP.bg

През сезон 2018/2019 ЦСКА откупи друг голмайстор - Али Соу. Тогава зимната селекция беше най-скромна. От наем се завърнаха Иван Турицов и Слави Петров, а преотстъпен на "червените" беше Нуно Томаш.

Част от 31-кратния шампион през зимата на 2020 година пък станаха Ахмед Ахмедов, Стефано Белтраме и Върнон Анита. Само Ахмедов още е в отбора. От наем тогава се завърнаха Божидар Чорбаджийски, Едвин Джеси, Тонислав Йорданов и Мартин Смоленски.

Снимка 557944

Източник: LAP.bg

Като теглим чертата, истински попадения за ЦСКА от тези трансфери са Карнга, Соу и Кайседо. С важна роля беше Бодуров, а още е Жеферсон. Като цяло зимните трансферни удари на клуба са в пъти повече от лошите сделки. Очакванията са така да бъде и през този сезон.

ЦСКА очаква потвърждение за две контроли

ЦСКА очаква потвърждение за две контроли

Програмата за лагера на "армейците" ще стане ясна днес