ЦСКА обяви официално преотстъпването на седем играчи. Днес Мартин Смоленски бе даден под наем на Царско село.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА "ЧЕРВЕНИТЕ":

Армейци,

Като клуб, който се старае най-изявените ни таланти да надграждат всеки сезон, да трупат опит и да развиват качествата си, за да отговарят на изискванията на ЦСКА, ви информираме, че юношеският национал Мартин Смоленски ще бъде преотстъпен да се обиграва в отбора на Царско село. От днес той ще започне подготовка с новите си съотборници. Възможно е и други младоци, трениращи с представителния ни тим да бъдат дадени под наем, но това ще се реши след приключването на лагера в Австрия.

Официално: Царско село взе Мартин Смоленски от ЦСКА

Официално: Царско село взе Мартин Смоленски от ЦСКА

Под наем

Още няколко кадъра на Академията пък ще получат възможност да се докажат в мъжкия футбол. С тази цел през предстоящия сезон във Втора лига с екипа на Литекс ще играят четирима от основните фигури на старшата възраст - нападателят Марк-Емилио Папазов, фланговите бранители Александър Бучков и Кристиян Атанасов, както и халфът Калоян Стоилов.

Същевременно други двама перспективни младоци с договори с червените, които направиха силен сезон в Ловеч, ще подсилят като преотстъпени Ботев Враца. Става въпрос за полузащитника Йоан Бауренски и офанзивния халф Иван Митрев, които от днес ще се присъединят към състава на треньора Даниел Моралес.