ЦСКА намери така търсения вътрешен халф, който да реши проблемите в средата на терена. Става ду­ма за колумбийския национал Карлос Санчес Морено. 26-годишният футболист за послед­но е играл във френския Валансиен, а в момента е свободен агент.

Морено е трансферна цел номер 1 на ЦСКА за лятна­та селекция, твърди "Тема: спорт". Колумбиецът е из­вестен в родината си с пряко­ра Скалата. Ръководството на ЦСКА от 10 дни преговаря за привлича­нето му.

В негово лице шефове­те на армейците виждат пер­фектният човек, който да запъл­ни дупката в халфовата линия. По стила си на игра Морено много наподобява на марокане­ца Мурад Хидиуед, който бе един от най-качествените по­лузащитници, играли в родно­то първенство.

Колумбиецът трябва до края на седмицата да отговори дали е съгласен да заиграе в ЦСКА от новия сезон. Морено започва кариерата си в ДЮШ на колумбийския Данубио. През 2005 година той преминава в уругвайския Ривър Плейт, за който записва 40 ма­ча и един гол.

Две години по-късно той парафира с френския Валансиен, където изкара пос­ледните 5 сезона. Дебютът му за националния отбор на Ко­лумбия е на 9 май 2007 година срещу Панама.