Идеологът на ЦСКА и основен акционер в клуба - Александър Томов, днес даде пресконференция, на която говори по всички актуални теми около клуба. Той заяви, че на 19 март в продажлба се пускат 3 млн. акции, всяка на цена от 3 лв.

"На 28 февруари КФР утвърди проспекта за публично предлагане на акции. Това е огромно признание за всички, които помагаха на ЦСКА. В клуба е осигурена пълна прозрачност на финансите, напрравен е задълбочен одит. Наследеният огромен дълг успешно намалява и е управляем. Предлагаме на пазара 3 млн. акции на цена 3 лева. Кампаният стартира на 19 март и ще продължи месец. Ще превърнем ЦСКА в клуб на своите фенове, както е в Англия, Германия и Испания. Гарантираме, че средствата от акции ще са само за нуждите на клуба. Това никога не е правено в България. След 19 март в клоновете на всички банки ще могат да се закупят акции. Минималният пакет е 10 акции или 30 лева. Вярваме, че феновете ще застанат зад нас. Не става въпрос само за пари. Това означава друга форма за управление на клуба. Хиляди фенове ще участват във вземането на решения. Г-н Владимир Рупов ще дава разяснение на всички акционери. Благодаря на всички за извършената колосална работа. Най-тежкото бе да се стигне до тук", каза Томов.

"Акциите са в свободна продажба. Очакваме основни купувачи да са наши фенове. До момента имаме 37 акционери, големи акционери. Колко точно ще бъдат купени не знам. Правата на акционерите са описани подробно в търговския закон. Те ще могат да участват пряко в събрания или с представител. Целим да обединим нашите фенове. Не се различаваме от методиката на Арсенал, която проучихме детайлно. На всеки три месеца ще се отчитаме за приходите и разходите в клуба. В ЦСКА ще има абсолютна прозрачност", добави той.

"Инвестиционният посредник няма да вземе нищо, брокерите взимат процент по договорка. Акциите не са в нашата сила, те са на пазара. Минималната цена е 3 лева в името на феновете, но занапред решава пазара, не ние. Дългът на ЦСКА е намален драстично. Една част от парите ще отиде за част от дълга, за развитие на клуба, за ДЮШ... Близо сме до сделка за стадиона. Имаме перспективни решения за генерален спонсор, имаме вариант за голям чужд инвеститор, но не мога да съобщя име. Имаме и български, който е по-малък. До момента сме подпомагани от различни компании. Това е търговска тайна, не сме сами в тази история. Този въпрос ще го изчистим в близките седмици. Надявам се всичко да стане както трябва. Тези, които злословят - всяка публична лъжа ще бъде атакувана от всеки акционер. Това е смисълът на акционерните дружества", каза още Томов.

"Наследихме 40 милиона дългове, станаха 35, после 20, сега са не повече от 15-16 милиона, но част от него е към наши фирми. Ще платим немалка сума, за да изчистим нещата по лиценза. Ще заведем дело срещу „Титан", знаем колко ни дължат. Както обикновено поеха неща, които не изпълняват. Ще сме на много сериозен финансов плюс. Ако продадем милион и 400 000 екции ще е успешна емисия. Ще има и втора емисия, тези акции са 30% от всичките на ЦСКА", поясни идеологът на "червените".