Главният акционер на ЦСКА Александър Томов даде пресконференция днес на стадион "Българска армия".

Босът на "червените" разкри какво е бъдещето на клуба. Той каза своята истина за провалената сделка със семействата Манджукови и Инджови и отказа им да придобият мажоритарния дял на клуба.

Томов разкри и подробности около лицензирането на клуба.

„През последните 4-5 дни, за първи път от 18 месеца не се занимавах с ЦСКА. Бях убеден, че споразумението е реално и че всичко е в следствие от тяхна инициатива. Миналата седмица не бях инициатор на пресконференцията, но днес съм.

Идеята те да са собственици беше подкрепена от мен. Аз искам да имам партньор, тъй като сумите, инвестирани през 2014-а бяха значителни. Повярвахме на Манджуков и Инджов, че сделката е сериозна, но искам да ви информира, че юристите на Инджов ни дадоха 2 договора на мача с Берое. Ние ги подписахме и там нямаше претенции за 1, 5 или 10 млн. Аз се съгласих да прехвърля акциите срещу 3 млн., за да бъдат погасени всички задължения.

Информация съм искал от януари насам, всички служители са помагали знаят за какво става дума.

Няма да коментирам причините за отказа. Той беше тежко подвеждане, близко до измама. Беше направен в ден, в който трябваше да се платят заплати на футболисти. До 31-ви оставаха няколко дни, а и в този период трябваше да извършим плащанията.

От месец насам атаката срещу ЦСКА стана радикална. Определени медии ни фалираха, 20 пъти ни вземаха лиценза, виждахме обвинения и ни бе ясно кой го организира. Не ме интересува кой плаща на тази медийна агенция, за да се пишат глупости.

Дейвис пречел на сделката и аз съм искал 4 млн.... Пълни безсмислици. Имаме няколко жертви - отборът след подготовката беше пробит, лично от Манджуков бе предприета атака срещу Стойчо, като бяха откраднати документи, бяха отправени заплахи срещу Младенов, а на пресконференцията пък му бе поставен ултиматум. Такава мръсотия не съм виждал!

Най-тежкото беше да се откажат в последния момент и да ни кажат „Баста!".

Ще публикувам споразуменията и договорите, ако някой ми противоречи. Зад цялата работа се крие Манджуков. Преди мача с Лудогорец драмата стана много тежка. Не платиха в срок за лицензиране. Това е най-лошото.

Връщам се в ЦСКА по принуда, защото виждам заговор. Имам два големи международни проекта, поети ангажименти в Лондон и САЩ за изнасяне на лекции, но ще загърбя всичко, за да спасим всички ЦСКА. Не може някакви хора да се измъкват по бели гащи. Това е директна атака.

ЦСКА ще получи лиценз, заплатите ще бъдат платени утре. Тези хора обчае няма да видят ЦСКА. Трудно е всичко това да се случи заедно, но ще се опитаме. Да взема аз акциите и да ги подаря на някого... Акт на безотговорност е това.

Водени са други преговори май. Не може в събота да ми донесеш някакви договори, а на другия ден да кажеш, че ще помислиш. Как така няма да те интересува това? Как се променят нещата? Нищо не съм мазал. Акциите ги джиросах без нито една стотинка. Вие кажете какво е това задкулисие. ЦСКА не може да бъде оставен в ръцете на подобни лица".

ВСИЧКО ОТ ДНЕШНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ:

САШО ТОМОВ: КАЗАХ! СТОЙЧО СЕ ВРЪЩА В ЦСКА ДО 10 ДНИ

ТОМОВ ПРОСЪЛЗЯВА: ЦСКА СИ Е МОЕ ТЕГЛО

ЛУПИ: УБЕДЕН СЪМ В ЛИЦЕНЗА И В ТОВА, ЧЕ ЩЕ ИМА ЗАПЛАТИ

ТОМОВ ЗОВЕ: ФЕНОВЕ, КУПЕТЕ АКЦИИТЕ НА ЮНАЦИТЕ ИНДЖОВ И МАНДЖУКОВ

ИДЕОЛОГА: СТОЙЧО Е ЛИДЕР, ПЛАШАТ СЕ ОТ НЕГО

ЛУПИ: ЗАРАДИ ЦСКА ХОДЯ С 5 ЛЕВА В ДЖОБА