Тиаго Силва бе един от най-обичаните футболисти на ЦСКА. Неговата връзка с България бе изключително силна, а той продължава да се интересува какво се случва у нас. Ето какво каза той за "Тема Спорт".

Явно последните дни не са добри за теб - Бразилия отпадна, от този свят си отиде Миодраг Йешич...

- Да, за съжаление. Нямах силна връзка с Йешич и не говорех много с него извън съблекалнята, но много го харесвах и ми беше приятно да бъде мой треньор. Много съжалявам за инцидента. Стана ми много тъжно...

Но пък винаги си имал силна връзка с България...

- Да, да... Дори преди няколко дни, когато Бразилия играеше, се чух с Гриша Ганчев.

Да не те е бъзикал за отпадането?

- Не. Той много харесва нашия национален отбор.

Ти си и футболен агент - мога ли да предположа, че ти се е обаждал за футболисти. Може ли да доведеш някой твой сънародник в ЦСКА?

- (Смее се.) Не, не. Аз вече все по-малко се занимавам с това. Не ми остава време. Съсредоточен съм върху строителния ми бизнес. В него аз мога да контролирам нещата. В мениджърството трябва да отделяш доста време, а парите не са много.

Как върви строителството?

- Много добре. През май 2023-та трябва да завърша една бизнес сграда, а преди това ще започна строеж на голяма жилищна сграда в един от най-красивите и атрактивни туристически центрове в Бразилия - Грамадо. Там живеят 30 хиляди души, а годишно идват 9 милиона туристи. Ще оставя един апартамент за себе си, няколко ще давам под наем, а останалите ще продам.

Знаеш ли, че Гриша Ганчев планира да започне строеж на "Българска армия" след Нова година?

- За нов стадион се говори още когато аз бях в ЦСКА, преди близо 20 години. Време е да се случи. Отборът го заслужава. Феновете го заслужават и знам, че Гриша Ганчев може да го направи.

Да те очакваме ли в България за откриването му?

- Не, не. Искам по-рано да дойда. България много ми липсва. Надявам се още тази година да дойда, за да празнуваме шампионска титла.

Смяташ ли, че може да се случи?

- Да, защо не. Ето, отборът е на първо място. През есента се видя, че Лудогорец вече не е толкова страшен. Трябват труд, вяра, амбиция. Време е ЦСКА отново да бъде шампион. А и в състава има бразилци, значи всичко е възможно. Няма да има по-хубаво нещо от това отборът да е шампион и да играе на нов стадион. Видях проектите и е много красиво, дано скоро се случи.