Новата звезда на ЦСКА - Тиаго Родригес сподели, че е изключително щастлив от факта, че е избрал да облече фланелката на "червените". Той разказа пред колегите от "Диема" за адаптацията си в клуба, кариерата си до този момент и амбициите да стане шампион на България.

"Естествено, че можем да станем шампиони още този сезон. Работим усилено за това. Ако продължаваме в същия дух, вярвам, че ще успеем. Не бива да мислим за конкурентите ни Лудогорец и Левски, трябва да се съсредоточим единствено върху нашето представяне. За мен няма значение дали асистирам или бележа голове. Важното е ЦСКА да побеждава и да върви напред. Уверих се, че съм в най-големия отбор в България, с отлична база и условия за провеждане на тренировъчен процес. Щастлив съм, че съм тук", коментира Родригес.

"Останалите португалци, сред които и Рубен Пинто в отбора ми помагат да се чувствам като у дома си. Това е много важно за мен", допълни той. Естествено тази помощ е от огромно значение, защото Тиаго играе извън родната Португалия за първи път в кариерата си, която се оказа много интересна.

"Подвизавах се в Спортинг в детско-юношеските формации, а после стана така, че играх срещу Спортинг с други отбори вече като професионален футболист. Бях и в Порто, тогава за първи път разбрах какво е да си част от голям клуб с високи изисквания. Разбира се, никога няма да забравя как спечелихме купата на Португалия с Витория Гимараеш, като се върна назад направо настръхвам. Нямахме предварителен план за този триумф. Помня, че тогава мислехме за всеки следващ мач и така неусетно стигнахме до финала, който спечелихме", каза още португалецът.

"Феновете са фантастични, Създават изключителна атмосфера всеки път. Мога да ги сравня с привържениците на Витория Гимараеш, който също са много емоционални и шумни. Тук, когато запалянковците викнат направо настръхвам", коментира той.

Кулма: Всеки знае какви са целите на ЦСКА

Густаво Кулма: Ще спечелим титлата още през този сезон

"В момента водим разговори за новия ми договор"