Гол за ЦСКА на "Олимпико" тази вечер ще е значимо събитие. Защото до момента "червените" имат само 3 попадения при гостуване на италиански отбор. А визитите са общо 10.

Първият "армеец", който бележи на Ботуша, това е легендата Никола Цанев. Той изравнява резултата срещу Интер за 1:1 в 65-ата минута на полуфинала за КЕШ през сезон 1966/1967. В крайна сметка ЦСКА не достига мечтан финал. След две равенства и трети мач, странно защо отново в Италия, "червените" са аут след поражение 0:1.

Щастлив е вторият гол, който ЦСКА бележи в Италия. Той пада през 1991 година. Велиян Парушев изравнява на Парма за 1:1 в 88-ата минута и след 0:0 в София, "армейците" отстраняват съперника си.

Последният за момента "червен" гол на Апенините е дело на Петър Михтарски. Той бележи почетното попадение за 1:5 срещу Ювентус в 90-ата минута. Това е най-голямата загуба на ЦСКА в Италия.

Прави впечатление, че два от тези 3 гола падат в последните 3 минути. А ЦСКА никога не е вкарвал на италианци при гостуване след час игра. Дано днес това се промени.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ и КРАСИАН МИТЕВ, пратеници на ТОПСПОРТ в Рим, Италия.