Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде обширно интервю за bTV, в което говори по много актуални теми около клуба и българския футбол. Ето какво каза той пред чаровната Флорина Иванова:

"Тези два месеца бяха много тежки за нас, спортистите. Сега трябва да се подготвим добре за доиграване на шампионата. Ще преодолеем и тази трудност с победи. Въпреки всички фактори, които влияят като футбола, през миналата година заслужавахме титлата повече от Лудогорец. Последните два мача не бяха изиграни с феърплей и затова не станахме шампиони. Тази година водят с много точки и затова приоритет ни е Купата на България.

Решението да се играе без публика е финансов удар по нас. Дано има публика в евротурнирите, защото това ще бъде сериозен удар наистина. Маркетингово всичко е спряно, всичко в клуба е на издръжката на двамата собственици - господин Ганчев и господин Инджов. През тези два месеца играчите са с намалени заплати. Има двама с договори, с които водим преговори, но засега са неуспешни и те остават част от отбора.

Спрямо Левски и Лудогорец сме с доста по-нормален бюджет, ако са верни цифрите, които четем, разбира се. Джеси и Пинто са във висящо положение, изчакваме да видим какво ще стане с кризата. Албентоса постъпи много разумно, много бързо се разбрахме с него, но с други изпитваме затруднения в преговорите. Винаги сме имали млади футболисти - преди беше Чорбаджийски, сега Антов. Ако си хванат шанса, могат да успеят.

При нас никога не са играли заплатите. Не знам заплата да е вкарала гол. Треньорът не знае заплатите на играчите, той пуска тези, които прецени. Клубът никога не се е бъркал в работата на треньора. Не е рано да мислим за лятна селекция - винаги следим играчи, коментираме с мениджъри, със самите играчи даже. Не се знае след два месеца какво ще е, това ни притеснява най-много. Докато не се изясни какво ще се случва с кризата, не е редно да правим лятна селекция според мен.

За Джарета питайте собствениците, не е въпрос към мен. Всеки ден се виждам с Джарета. Трябва да подобрим играта на терена. Преговори със Стамен Белчев не са водени, имаме си треньор - Милош Крушчич. Щом не сме на първо място, явно има какво да се подобрява в клуба. Собствениците искат да сме шампиони и да вземем Купата на България. Надявам се тази година да успеем да вземем трофей".

Стойчо Стоилов: Предприети са съдебни мерки срещу ЦСКА 1948!

Стойчо Стоилов: Предприети са съдебни мерки срещу ЦСКА 1948!

"Този клуб да не може да използва абревиатурата и емблемата"