Или болшинството от фенове и журналисти не разбират грам от футбол, или едно решение на Стойчо Младенов и сега на Алън Пардю е странно, меко казано. А именно - Карло Мухар продължава да е титуляр в състава на ЦСКА. И продължава да къса нервите на привържениците с изявите си на терена.

Хърватинът дойде на "Армията" под наем от Лех и записа 34 мача с два гола, 6 жълти картона и два червени. 26-годишният халф в пъти повече разочарова, отколкото да впечатли с нещо. Сещам се за пропуска му в реванша срещу Славия. В последните секунди на редовното време топката стигна до главата му. Висок футболист като него само трябваше да я отклони в мрежата от близко разстояние и нямаше да се стигне до продължения и драмата с дузпите. А той я прати високо над напречната греда...

Само това да е. Бракът в играта му е почти във всеки мач. Бавен е, много бавен. Муден, когато топката стигне до него и трябва да я обработи. Сякаш решава сложна математическа задача, когато трябва да прецени как да я отиграе, къде да я подаде. Извършва много нарушения, често получава картони. Не се вписва в отбора, няма нищо общо с Жеферсон или Амос Юга.

Финалът срещу Левски за Купата на България осмисля сезона на ЦСКА. Той трябва да бъде спечелен на всяка цена. Неписано правило във футбола е, че спечелиш ли средата на терена, печелиш и мача. Трудно ще стане за "червените", ако едното място там е заето от Карло Мухар. Ясно е, че той си тръгва от отбора след края на сезона. Едно на ръка са качествата му и това, което показва. Друго ще е именно това - мотивацията му, след като знае, че няма да продължи на "Армията". Да, подобна е ситуацията и с Брадли Мазику, но пък левият бек изобилства от качества. Не трябва да се рискува с Мухар в неделя.

Любимецът на Младенов трябва да остане на резервната скамейка. А пред Жеферсон и Юга да действа Греъм Кери. С крила Георги Йомов и Маурисио Гарсес, с голмайстора Жорди Кайседо отпред, ЦСКА изглежда в оптимален състав. В отбрана всичко е ясно - Мазику и Турицов като крайни защитници, Кох и Лам в центъра, най-вероятно пред вратаря Густаво Бусато.

Ще видим ли най-накрая Карло Мухар извън състава на "червените", остава да разберем. Започне ли отново като титуляр, феновете да се заредят за пореден път със здрави нерви. Това е далеч по-вероятно, отколкото хърватинът да се "прероди" точно за финала. Трудна работа...

Той остава в ЦСКА, близо е до рекорд!

Той остава в ЦСКА, близо е до рекорд!

За чужденец с най-много мачове в клуба