Новият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев даде пресконференция на стадион "Васил Левски".

Ето какво каза той:

"Имам някои идеи, които трябва да се променят според моите виждания. Знаех с какво разполагам и с какво се захващам. Мисля да бъда полезен на клуба. Разликата с Лудогорец е голяма. Ще излизаме с всеки мач за победа, а сметките ще правим в самия край. Целта е купата и да играем в Лига Европа. На този етап ще бъде много трудно да станем шампиони. Реалната цел е купата. ЦСКА се бори за най-големите цели, но в случая ще бъде трудно.

Нанков: Всички знаете стила на Стамен

Нанков: Всички знаете стила на Стамен

Ето какво добави

Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап. Ще направя премествания спрямо моето виждане. Вчера имахме тренировка, днес друга, утре е мачът. Надявам се да извлека максимума от състоянието на футболистите и да използвам тези, които се намират в най-добро такова.

Сами разбирате, че не разполагаме с много крила и не можем да вземем в момента. Е се справяме с налично, надявам се да извлека най-доброто от футболистите. При преговорите едно от нещата беше да налагаме младите играчи. Две години работя с тези млади момчета, направиха голяма крачка в развитието си . Ще дам шанс на младите момчета, но те трябва да си го заслужат. От тях зависи кога ще се случи това нещо.

Имам поглед към играчите от втория отбор. Има играчи, които са близо до договор с първия отбор, това ще се случи в края на сезона.

Ще разчитам изцяло на всички футболисти, не мисля за играчите, чиито договори изтичат. В оставащите ни мачове до края на сезона ще дам шанс на всички. Отношенията ми са много добри с ръководството. Резултатите ще решат договора ми. Добрите резултати го увеличават, лошите го намаляват. Ако има резултати и добри игри, ръководството ще реши дали ще продължа да работя или не.

Надявам се всички играчи да бъдат здрави преди мача. Ще разчитам на хората, които са в оптимално състояние за момента. Няма смисъл да очакваме големи разлики в състава, който беше досега.Очаквам и съм сигурен, че феновете ще подкрепят отбора. Това е най-важното. Не е толкова важно как ще подкрепят мен. Искам да подкрепят отбора. Надявам се и разчитам на играчите да дадат всичко от себе си,з а да са доволни феновете, които ще дойдат да гледат. Има разлика от предишния ми престой. Каранга се е променил. По-улегнал и по-зрял за футбола и по-полезен. Надявам се и той да осъзнава какви са очакванията на феновете към него. Нормално е да се вълнувам когато поемам най-големия клуб в България.

В неделя преди обяд ми се обадиха. Бях в Хасково, веднага пътувах обратно за София. Срещнах се с Филипов и Орманджиев, уговорихме нещата и така се случи", каза Стамен Белчев.

Стамен Белчев започна с промените в ЦСКА

Стамен Белчев започна с промените в ЦСКА

Има на разположение само две тренировки преди важния първи полуфинален двубой с Ботев (Пд)

"Много ще е трудно да станем шампиони, реалната цел е купата. ЦСКА винаги се бори за най-високото". "Много промени няма да са полезни на този етап, но ще направя някои според моите виждания".

"Да, нямаме много крила. Ще използваме това, с което разполагаме".

"Има какво още да се желае, от тях си зависи", отговори Белчев на въпрос относно евентуалното интегриране на млади играчи от втория в първия отбор.

ЦСКА предприема поредна нова инициатива

ЦСКА предприема поредна нова инициатива

"Червените" ще отбележат Деня на Земята по интересен начин

Хасковският спец призна, че вчера е говорил с Лазар Туфегджич, като след това поясни, че би разчитал на всички футболисти, които има ЦСКА.

"Отношенията ми с ръководството са много добри. Резултатите увеличават и намаляват договора, това е истината. Ръководството ще прецени дали да остана да работя", коментира Белчев.

Той на няколко пъти изтъкна, че не бива да се очакват някакви големи игрови промени на този етап.

"Каранга е по-улегнал, по-узрял за футбола, по-полезен", каза още Стамен Белчев.

"Не искам да мисля толкова напред. Ръководството ще реши след края на сезона, но се надявам да работим и занапред", отговори той на въпрос за бъдещето си в дългосрочен план.

"Обадиха ми се в неделя по обяд. Бях си тръгнал на Хасково, но се върнах. Видях се с Филип Филипов и Стоян Орманджиев и така се случиха нещата", поясни хасковлията.

Кирил Динчев също в щаба на Белчев

Кирил Динчев също в щаба на Белчев

В първия отбор на ЦСКА

Стамен Белчев не обмисля промени в работата с медицинския екип, който се грижи за контузените футболисти. "Имам им пълно доверие", подчерта той.

"Трябва да се даде повече време. Работа, доверие и позитивизъм. Който и да е треньор, трябва да се даде повече време", смята Белчев относно темата за прекратяване доминацията на Лудогорец.