Треньорът на новосъздадения дублиращ отбор на ЦСКА Стамен Белчев даде първото си интервю, откакто застана начело на тима. Той коментира пред "Тема Спорт" какви са основните му цели и разкри впечатленията си от първия месец от работата си с младите футболисти на червените.

Г-н Белчев, завръщате се в ЦСКА след близо две години. Забелязвате ли промени както в процесите в клуба, така и в самата инфраструктура на тренировъчната база в Панчарево?

- Да, със сигурност са настъпили доста промени във времето, в което не бях в клуба. Те са както организационни, така и в материалната база, като са изцяло в положителна насока.

В последното си интервю собственикът Гриша Ганчев се изказа изключително ласкаво за вас, като сподели, че съжалява за освобождаването ви. Как се почувствахте от думите му и той ли ви отправи предложение да се завърнете в клуба?

- Ръководството на ЦСКА ме покани да се завърна, да. Но не искам да коментирам самите думи на Гриша Ганчев и неговото интервю.

През последните няколко години водихте Арда и ЦСКА в евротурнирите. Смятате ли за крачка назад връщането ви в Трета лига?

- Винаги съм казвал, че обичам да работя с млади футболисти. Няма как завръщането ми в ЦСКА да е крачка назад и ако някой мисли обратното, си е за негова сметка.

Наясно ли сте вече със състава, на който ще разчитате през сезона в Югозападната Трета лига?

- Когато отборът е дублиращ, няма как да си напълно наясно със състава, защото преди всеки мач е възможно например Саша Илич да предложи футболисти от първия тим. Или пък да поиска да качи някое момче при него. Но в общи линии от играчите, с които се готвим, съм наясно на кого ще мога да разчитам. Нещата ще се напасват в движение.

ЦСКА с трансферен удар, взе Джонатан Линдсет

ЦСКА с трансферен удар, взе Джонатан Линдсет

Играе като атакуващ полузащитник