Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров разкри, че клубът ще излезе на Фондовата борса в началото на 2014 година. В плановете на ръководството влиза и намирането на мощен спонсор, който трябва да налива поне по 1 милиона евро годишно в клуба.

„До една седмица ще преобразуваме ЕАД-то в АД. Дали в момента продаваме временни удостоверения или акции, не е толкова важно, и двете са официални документи. След като вече сме в ръцете на инвестиционния посредник, ще излезем и на Фондовата борса. Ние имаме план, по който да вървим. След Нова година клубът ще бъде на фондовата борса", заяви Тодоров.

„В момента ЦСКА се финансира по два начина - от собствени приходи на клуба и от приходите от продажба на акции, или по-точно временни удостоверения. Абсолютно документално, всичко, което Лира" получи, го дава за издръжката на ЦСКА. Собствеността е изчистена - тя е на „Лира Инвестмънтс". След Общото събрание, което ще е до десетина дни, ще бъдат ясни и акционерите до този момент", подчерта още шефът на „червените".

„Водим преговори с потенциални спонсори. Сумата, която искаме обаче, не е по силите на българските фирми. Говорим за 1 милион евро годишно. По-вероятно е това да бъде чужда компания, която оперира у нас. Те обаче трябва да получат отговор от техните централи за тези пари, което става бавно", призна още Александър Тодоров.