Саша Илич ще се довери на четирима футболисти, които остави на резервната скамейка в Благоевград, за предстоящото в неделя дерби с Лудогорец. Сред титулярите на сръбския специалист ще се завърнат капитанът Юрген Матей, Джонатан Линдсет, Брадли де Нойер и Маурисио Гарсес.

Първите двама бяха съхранени срещу Пирин, тъй като висяха с картони. Нидерландецът е с 8 официални предупреждения от началото на сезона, а норвежецът - с 4. При следващия случай, в който те бъдат декорирани в жълто, ще бъдат наказани. За левия халф-бек Де Нойер пък се натрупаха доста мачове през пролетта, като той бе взел участие във всяка от първите 9 срещи след зимното прекъсване в шампионата. Освен това се представи доста слабо във вечното дерби с Левски, а направи и дузпа в последните минути, която можеше да коства загуба на "армейците". Това бяха причините нидерландецът да остане резерва срещу Пирин, но той ще се завърне сред титулярите срещу Лудогорец, като Саша Илич ще разчита много на острите му включвания по левия фланг, пише "Тема Спорт".

От първата минута ще стартира и Гарсес, като все още не е ясно дали той ще действа на върха на атаката до Дюкенс Назон, или в ролята на десен халфбек. Бразилецът е много полезен на втория етаж, като може да бъде използван при статичните положения, които са най-силният компонент в червеното представяне през сезона.

Единственият кадрови проблем в състава на Саша Илич е свързан с Жеферсон. Опорният полузащитник със сигурност отпада от сметките за битката с Лудогорец. Той бе заменен принудително в дербито срещу Левски, като получи контузия в десния аддуктор. Той все още се възстановява и не е подновил тренировъчен процес.

Очаква се това да се случи в началото на следващата седмица. Той е под въпрос и за следващия двубой на "армейците" срещу Хебър в Пазарджик на 4 май, четвъртък, от 18:00 часа.

Гочето: Мачът в неделя е най-важният за ЦСКА по пътя към титлата

Гочето: Мачът в неделя е най-важният за ЦСКА по пътя към титлата

"Радвам се, че "Армията" ще бъде пълна"