Опорният халф на ЦСКА - Рубен Пинто, категорично отрече твърденията, че е тартор на чуждестранната групичка в столичния гранд, за която се твърди, че е в основата на уволнението на не един и двама "червени" треньори. Португалецът увери, че той и колегите му ще направят всичко по силите си, за да стопят голямата точкова разлика с Лудогорец. Ето какво каза още той пред колегите от dsport.bg.

Как се чувстваш, пак започна да играеш, в каква форма си?

- Чувствам се добре, дори и без да съм играл съм тренирал на 100% и сега съм готов да вляза да играя и да дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора.

Жанио Бикел от ЦСКА претърпя успешна операция

Жанио Бикел от ЦСКА претърпя успешна операция

Рамото на халфа ще бъде обездвижено за 3 седмици

Каква бе причината да си извън състава толкова дълго време? Никой не казваше защо не играе Пинто...

- Откакто съм дошъл тук, от първия ден имам респект и уважение към всички. Треньорът така беше решил и аз не можех да направя нищо. Разбира се, не се чувствах добре, че не играя, защото аз смятам себе си за амбициозен играч, който иска да играе и да се развива. Чувствах се зле, но това не ми попречи да тренирам всеки ден тук и да давам 100% от себе си за тима. Сега, когато отново започнах да играя, се чувствам много, много щастлив.

Снимка 432695

Източник: LAP.bg

Говори се, че в съблекалнята има групички българи на чужденци и ти си тарторът на едната група. Има ли нещо вярно?

- Това е лъжа! Мога да кажа, че в последните две години гледам да помагам с каквото мога, защото нашата група е от много различни страни. Аз знам няколко езика и български малко, а когато идва нов футболист с испански, английски или португалски, аз гледам да им помагам за по-бързото адаптиране. Играя футбол от 10 години, никога не съм бил лидер на такива групички или нещо подобно. Тук има много добри млади момчета българи. Говоря с тях всеки ден, гледам да им помагам с каквото мога. Всички се шегуваме по между си. Пак искам да кажа, никога в моя живот не съм влизал в такива групи да сменяме треньорът. Мразя такъв тип хора. За мен такива хора нямат място във футбола, които работят против даден наставник и трябва да стоят далеч от футбола. Никога не съм правил такова нещо. Да бях ядосан, че не играя , защото съм амбициозен и искам да играя. Семейството ми също иска да ме вижда как играя и аз искам да дам всичко за моята фамилия. Но никога гарантирам ви не съм участвал в такива неща.

Брадли Мазику от ЦСКА: Крушчич ни е по-близък от Люпко

Брадли Мазику от ЦСКА: Крушчич ни е по-близък от Люпко

Вижте интервю с футболиста

Четеш ли българските медии? Знаеш ли, че имаше момент, в който феновете се бяха настроили срещу теб. Това притеснява ли те?

- Не, не чета българската преса, но всеки път някой ми казва какво се пише за мен. Това не е вярно, че не давам всичко от себе си. Има джипиес, всеки може да провери дали се раздавам. За моята позиция резултатите, които давам са доста добри. Не винаги мога да играя добре, но понякога Роналдо не играе добре, Меси не играе добре също, така е и при мен. Всеки мач играем за победа, но феновете трябва да разберат, че не всеки път се получава. Това е футбола. Аз, ти и всеки един човек има и лоши периоди. Когато загубим и не съм играл добре, ме боли. Не говоря с никого, но феновете не трябва да ми се сърдят. Връщам се на предния въпрос, никога няма да направя така, че отбора да загуби нарочно.

Докога ти е договорът с клуба и искаш ли да останеш, или виждаш бъдещето си на друго място?

- Договорът ми е до края на настоящия сезон. Чувствам се щастлив тук. Семейството ми е с мен и те трябва да си кажат мнението, но във футбола нищо не се знае, имаш хубави моменти има и лоши,ако от ръководството ми предложат нов договор, ще седнем и ще го обсъдим. ЦСКА е голям клуб, най-популярният, с най-добрите фенове в страната. Никога не съм виждал толкова добри привърженици.

Пак смениха треньора, как гледаш на тези рокади, 3-ма треньори за 4 месеца.

- Когато няма резултати почти винаги се сменя треньора. В Португалия казваме така, че един футболист трябва да е оформен до 24 години, но не всеки играч може да се адаптира толкова бързо към дадена схема и когато няма резултати в повечето случаи се сменя треньора. Ние сме ЦСКА и винаги трябва да печелим.

ЦСКА тренира усилено за сблъсъка с Локомотив (Пловдив)

ЦСКА тренира усилено за сблъсъка с Локомотив (Пловдив)

От леки травми се възстановяват Томи Юрич и Митко Митков

Промени ли се нещо след смяната на Петрович с Крушчич - схема на игра, методи на тренировки, начин на общуване?

- Всеки треньор си има неговите идеи, ние познаваме новия треньор и мисля, че бързо, ще се адаптираме към него. Няма място за спиране. Целият отбор дава 100% от себе си и най важното е да постигнем победи, победи и само мисъл за победи в предстоящите мачове.

Снимка 434128

Източник: LAP.bg

Влизате в тежка серия от 4 мача, започвате с гостуване на Локомотив Пловдив. Ще се справите ли?

- Ще направим всичко възможно да спечелим предстоящите четири мача, в които гостуваме. Отборите в българското първенство са с изравнени сили,но ние ще направим всичко възможно да спечелим.

Пак изоставате в първенството, този път точките са много. Може ли да се наваксат и как ще стане това?

- Когато дойдох тук, първата година разликата с Лудогорец пак беше голяма, но успяхме да се приближим много близко до тях. Футболът е много непредсказуем. Ние ще направим, каквото зависи от нас. Ще работим много и се надявам пак да се върнем в играта. Не всичко зависи от нас, но ще чакаме другите отбори да губят точки, а ние да спечелим всичко до края.

Гриша Ганчев с ексклузивно интервю пред ТОПСПОРТ: За ЦСКА, новия стадион, емблемата, целите, Борислав Михайлов и... Бодуров

Гриша Ганчев с ексклузивно интервю пред ТОПСПОРТ: За ЦСКА, новия стадион, емблемата, целите, Борислав Михайлов и... Бодуров

Вижте какво каза босът на "армейците"