Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира оставката на треньора на тима Любо Пенев, който изненадващо си тръгна от клуба ден преди мача с Черно море. 

"Нямам информация, не съм говорил с Любо Пенев. Не мога нищо да ви кажа, точният човек, който може да ви обясни подробности около ситуацията е Любо Пенев. Изненадва ме позицията, с Любо Пенев не съм говорил, не знам никакви подробности относно неговата гледна точка, причините защо той и напуска и какви са неговите съображения. Не е имало комуникация спрямо мен. Не коментирам на неща на които не съм присъствал, нито съм в течение", коментира Пламен Марков.

Любослав Пенев: Напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!

Любослав Пенев: Напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!

Вижте причините за раздялата

"Любо Пенев не е говорил с мен и не е изказал гледната си точка, имал е подкрепата на ръководството, знаете, че Любо Пенев дойде в период, в който и подготовката, и селекцията бяха приключили. Нямаше как да се прави селекция в този момент, това са правила от ФИФА и УЕФА, шампионатът е към своя край, има един месец. Може да е разговарял със собствениците относно селекция, с които аз не съм в течение. Поставя ни в сложна ситуация, днес отборът пътува, това затруднява клуба в много посоки, утре играем във Варна. Кой ще води отбора ще реши собственикът. Няма как да дам генерална оценка, целите в ЦСКА са високи, играе се за първо място, за победи. ЦСКА влага според възможностите си, от организационни, структурни, всякакви", каза още Марков.

"Гриша Ганчев има ексклузивните права заедно с Инджов, кой да бъде старши-треньор и кой не. Аз съм на стадиона, не съм в течение.

Имаше предпоставки и бяха обективни, целта беше Купата, това беше постижима цел, имаше възможност в третия мач с Ботев, в шампионатния мач, ако бяхме победили разликата ставаше 2 точки, сега разликата е 5 точки, нещо което практически става сложно и трудно, във футбола има големи изненади, ние в последните мачове не можем да побеждаваме, ето днес има изненада като треньорска оставка, най-важният пост в един клуб, това поставя много повече проблеми пред клуба и отбора, не мога да коментирам никакви мотиви, не съм говорил с Любо Пенев и съм изненадан. Любо Пенев ми е колега, учуден към от едно такова решение, вчера на тренировката нямаше индикация за подобно решение. Няма шанс да поема аз ЦСКА.

Собствениците взимат генералните решения относно старши треньора на отбора, те са в правото си. В спорта има победители и победени, ние явно не сме дорасли още нивото да станем шампиони, опира въпросът до състезание, в което по-добрите побеждават, а съответно другите отстъпват", завърши изказването си Марков.

ЦСКА с двама треньори срещу Черно море

ЦСКА с двама треньори срещу Черно море

Вижте кои са те