Заместник-изпълнителният директор на БФС - Павел Колев коментира ситуацията с новия ЦСКА, който бе приет за член на следващото елитно футболно първенство.

Първо обаче той сподели мнението си за националния отбор:

"Тези мачове бяха излишни в главата на футболистите. Нашите играчи не можаха да се настроят. Представянето ни бе трагично. Разликата между нашия национален отбор и този на Япония и Дания не е толкова голяма. Тук става въпрос за воля и мобилизация. Когато не си достатъчно концентриран, се стига до тежки поражения.

Аз не съм член на Изпълкома, но като човек от администрацията на БФС мога да кажа, че според мен по-добри играчи от тези като класа няма да намерим. Това все пак са само приятелски мачове, въпреки че не ни е приятно да губим по този начин. Не очаквам някакви резки движения и промени. Не виждам логика Петев да бъде сменен за загуби в контролни мачове. Плюс това няма никакво време, тъй като официалните мачовете наближават", заяви Колев.

"Не очаквам решение на УЕФА относно ЦСКА. Преди решение на УЕФА, такова трябва да вземе лицензионната комисия, която в момента разглежда документите на новото дружество. Предпологам, че в най-скоро ще има решение дали този новосформиран клуб може да играе в Първа професионална лига.

В постоянен контакт съм с УЕФА и затова съм наясно, че няма такива индикации. Те не могат да разглеждат случая, тъй като при тях не са пристигнали никакви документи. Такива тепърва ще им бъдат изпратени", добави един от шефовете на родната централа.

"ПФК ЦСКА АД подаде документи за участие в "Б" група. Клубът обаче има да изчиства доста неща по критериите, които не покриват. Имат време колегите да се справят с тези задачи. Футболният съюз напълно им съдейства", завърши един от ръководителите на БФС.