Първи октомври всеки фен на ЦСКА вечно ще го помни! С добро! Надяваме се да бъде така и заради тази вечер, когато футболистите на Стамен Белчев излизат срещу Базел в плейоф за място в групите на Лига Европа. 

Днешната дата е щастлива за "армейците" в исторически план. Именно на 1 октомври ЦСКА постига една от най-големите си победи като гост на Стария континент - 1:0 над действащия тогава европейски шампион, над английския Нотинга. През 1980-а година успеха носи Ружди Керимов. Това се случва в мач-реванш от 1/16-финалите на КЕШ. Преди това ЦСКА е победил със същия резултат и в София. Още една любопитна съпоставка - в деня на мача с БАТЕ през този сезон се навърщиха точно 40 години от успеха над Нотингам на наша земя. И ЦСКА победи кошмара на Левски и Литекс с 2:0. Дано сега съдбата пак се намеси и този знак отново е на късмет за българския отбор, този път в Швейцария. 

На 1 октомври 1989-а година ЦСКА громи с 5:0 големия си съперник - Левски. Тогава 4 гола бележи легендата Христо Стоичков, а един е дело на Трифон Иванов, вечна му памет. Едва ли има фен на "червените", който не знае, че в следващото Вечно дерби Камата излиза с номер 4 на гърба си

Ще бъде ли тази дата щастлива за ЦСКА и днeс? Скоро ще разберем! 

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В БАЗЕЛ, ШВЕЙЦАРИЯ