Легендата Аспарух Никодимов - сподели мнението си за случващото се в ЦСКА.

"ЦСКА отново не показа кой знае какъв прогрес в игрово отношение, но бе по-напорист и агресивен от Берое и успя да стигне до минимален успех, чрез който излезе от кризата, в която бе изпаднал. Няколко момента от срещата със старозагорци обаче трябва да бъдат отбелязани, като те подсказват за голям проблем в червената съблекалня. Над Борисовата градина е надвиснало огромно напрежение, което допълнително натиска и понижава и без това не много високото футболно майсторство в продукцията на армейците. В рамките на четвърт час последователно бяха изгонени старши треньорът Стойчо Младенов и хърватинът Карло Мухар без някаква видимо основателна причина за техните действия. Както впоследствие стана ясно, дори самият наставник след двубоя се е извинил на рефера Ивайло Стоянов за своето избухване, което значи, че признава грешката си. И ако за поведението на винаги емоционалния край тъчлинията Младенов все пак може да бъде намерено оправдание, свързано с цялостното състояние, в което се намира българският футбол, съдийските грешки, които се трупат кръг след кръг и реверансите, които получават други отбори, то за идиотията на Мухар извинение няма. Халфът, чието представяне през целия сезон е на приливи и отливи, бе ненужно агресивен през цялата втора част и нервността прозираше от всяка негова изява, за да се стигне до кулминацията й десетина минути преди края. Освен че ситуацията на терена коренно се промени, като Берое получи шанс да гони равенството с човек повече, хърватинът рискува и здравето на своя противник, за което заслужава сериозно наказание.

Георги Атанасов: Провеждат се хибридни операции срещу ЦСКА!

Георги Атанасов: Провеждат се хибридни операции срещу ЦСКА!

Вижте мнението на журналиста

Основната причина за напрежението на "Армията" е слабото представяне и негативните резултати в последните мачове. ЦСКА винаги трябва да побеждава и това е така от много десетилетия, което логично носи със себе си по-голяма нервност. В успешните периоди на клуба обаче в съблекалнята винаги е имало силни лидери, които са повеждали съотборниците си в тежките моменти. Сега с толкова чужденци в тима това става трудна задача, а почти невъзможно е, когато тези футболисти не притежават и нужния манталитет.

Както вече неведнъж съм отбелязвал, играчите на ЦСКА са били предимно резерви в предишните си отбори, които пък най-често са се борили да не изпаднат. С две думи - трудно е бързо да се пренастроят на честота "битка за титлата".

До края на сезона остава малко повече от месец, който ще е от огромна стратегическа важност за червените. От една страна, те получиха намигване от съдбата и се паднаха срещу най-желания съперник на полуфиналите за купата - Славия, а в евентуална битка за трофея ще предоставят на феновете си страхотен футболен празник срещу Левски или Лудогорец. От друга, след като е ясно, че титлата за поредна година ще пътува за Разград, на "Армията" още отсега трябва да започнат да се подготвят за следващия сезон. Да обиграват състав, да тренират заучени комбинации и шаблони, да изпробват юноши. Защото е ясно, че ще завършат втори. За да бъдат постигнати тези две цели обаче, доказалият се като страхотен психолог Стойчо Младенов трябва спешно да освободи футболистите си от натрупаното напрежение, за да могат те в следващия месец да демонстрират максимума от възможностите си, дори и те да са лимитирани", коментира Паро пред "Тема спорт".