Страхотното представяне на нападателя на ЦСКА - Дюкенс Назон в първите пролетни мачове му заслужи завръщане в националния отбор на Хаити. Той попадна в разширения състав на селекционера Жан-Жак Пиер за последните два двубоя от Група Б на Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ срещу Монсерат (25 март) и Бермуда (28 март). До момента тимът е с актив от 3 победи и 1 равенство и е в чудесна позиция да се класира за група А на следващото издание на надпреварата.

Назон, който е третият най-добър реализатор в историята на Хаити с 26 попадения, не е получавал повиквателна от август 2021. Тогава той прави саркастичен коментар пред медиите относно методите на бившия капитан, след това станал селекционер - Пиер, който го наказва с изваждане от състава. Изглежда обаче чудесната форма на нападателя и важността на предстоящите битки са на път да изгладят техните отношения. В разширения списък от 31 футболисти на младия специалист попадат още бившият вратар на Царско село Джони Пласид (Бастия) и голмайсторът на Макаби Хайфа Френдци Пиеро, с когото "Тема Спорт" писа, че ЦСКА се размина през лятото. Жан-Жак Пиер ще обяви финалните си 23-ма избраници в началото на март.

В първите два пролетни мача на "армейците" Дюкенс Назон се отчете с 3 попадения и 2 асистенции и определено блести в началото на новата година. Ако продължи с тази форма, със сигурност ще запази мястото си в състава на Хаити.

Други футболисти на ЦСКА, които очакват повиквателни в паузата в шампионата в края на март са българите Иван Турицов и Християн Петров, както и Енес Махмутович от Люксембург и Жираир Шагоян от Армения.

Футболистите на ЦСКА също се прощават с Вълшебния стрелец

Футболистите на ЦСКА също се прощават с Вълшебния стрелец

Поклонението започва в 10:00 часа