След Георги Атанасов, спортният журналист Тодор Шабански също излезе с публикация на своята стена във "Фейсбук", откъдето призова организираните привърженици на ЦСКА да спрат своя бойкот и да се завърнат в Сектор "Г" за предстоящия мач с Левски в efbet Лига.

"В агитката на ЦСКА стъпих за първи път през есента на 1969 г., преди повече от половин век. Сегашните момчета в Сектор Г тогава не са били родени, както навярно и повечето от техните бащи... Милиционерите ни отнемаха знамената, кречеталата и тробмите, по-гласовитите и непримирими отнасяха по някой шамар в храстите на Армията или в тоалетните под 20 вход на националния стадион... Но ние бяхме там, всеки мач бяхме там, в Сектор Г и подкрепяхме отбора...

Сред песните на агитката, наред с част от сегашните, бяха и подобни на тази в стила на тогавашната епоха: "И знамето, червеното свободно нека да се вей, напред, армейци смело, да браним наш"то велико дело..."

Припомням всичко това, преди да се обърна към сегашните бойци в агитката: Не оставайте празен Сектор Г, не оставайте без подкрепа отбора...

Има много начини за недоволство и бойкот, без да остава празен легендарният и "непобедим" Сектор Г. Агитката е част от тима, помогнала на ЦСКА да спечели хиляди битки, включително срещу световните колоси Байерн, Ливърпул, Аякс, Ювентус, Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Валенсия, Нотингам, Монако, Байер Леверкузен... Никой друг у нас не може да се похвали с това...

Разбирам разочарованието на част от феновете, аз също не съм одобрявал всичко и всякога. Критикувал съм ръководство, треньори и играчи, когато са си заслужавали... Нека има натиск за промяна и просперитет, но не за сметка на Сектор Г.

Това ръководство ни върна емблемата, върна ни отбора след фалита, върна ни стадиона, върна милионните дългове и продължава да разчиства батаците на предишни треньори и шефове. То е готово да обнови най-накрая и стадиона. Гриша Ганчев може и да има много недостатъци, но кой друг направи повече за ЦСКА? Не съм обвързан по никакъв начин с него и екипа му, нямам зависимости и съм свободен да критикувам. Да, може би не всичко е идеално, може да е имало грешни крачки и неточности, но нека заедно продължим след критики и взаимни отстъпки.

Този отбор не заслужава бойкот, особено в мача срещу Левски. Тези играчи се нуждаят от подкрепа - половината са нови, а другата половина бяха във финала за Купата, но като затормозени и "запушени" от един посредствен треньор и алчен манипулатор, спомогнал за фалита на ЦСКА с ментето Лупи.

Новият треньор Саша Илич също заслужава подкрепа, след като няма загуба и дели първото място в първенството. Нека ги подкрепим и загърбим сръднята. Нека отново Сектор Г застане мощно зад своя отбор. Всички заедно сме много по-силни...", написа Шабански в социалната мрежа.

ЦСКА с благотворителна инициатива, шефове на малък отбор пречат!

ЦСКА с благотворителна инициатива, шефове на малък отбор пречат!

Помага на хора в беда