Има дар слово Нестор ел Маестро. Няма спор, че е интересен и необходим персонаж, най-вече за българската спортна журналистика. По-приятно е да имаш събеседник, който отговаря задълбочено, оставя послания и предизвиква теми за размисъл, коментари, полемики и т.н.

В това отношение самоопределящият се като британец млад треньор, е добро попадение за родната джунгла, пренаситена от клишета и празнодумци. Поне с класа над останалите си колеги в Първа лига е Нестор стигне ли се до контакт с представители на медиите. Не остава безразличен. Вероятно един ден ще е телевизионен анализатор. Визията я има, умението да говори и да прави анализи също.

Ел Маестро: Много по-добри сме от Левски, не знам дали Десподов остава в ЦСКА

Ел Маестро: Много по-добри сме от Левски, не знам дали Десподов остава в ЦСКА

"Най-трудно за мен е да се боря с нереалистичните очаквания на "червените" фенове"

Това, което към днешна дата обаче интересува привържениците от стадион "Българска армия", е дали Нестор е толкова добър треньор, колкото и оратор? Засега отговорът не е в полза на преименувания г-н Йевтич, колкото и последният да се държи сякаш е над нещата. Няма как да е, след като му слагат шапка. И то каква!

Оставете декларациите за подкрепа и фразите от типа "ръководството застава зад треньора, той е точният човек". Те са за наивници! Ясно е, че същото това ръководство не е съвсем сигурно във възможностите на Нестор. Ясно е, че Люпко Петрович не идва просто, за да съветва, при положение, че на "Армията" е пълно с консултанти. Ясно е, че Люпко е призован, за да направи това, което Нестор не може. Или по-коректно казано, което за момента не може да направи с отбора.

Снимка 393835

Източник: LAP.bg

На бас, че и в Борисовата градина са наясно, че това второ място и 6 точки зад лидера Лудогорец не е плод само на куфарчетата и екселските таблици на Караманджуков. Липсата на успехи и точки в директните сблъсъци се видя, че идва основно от неспособността на Ел Маестро да се противопостави в игрови план на разградчани, на често споменавания в последно време от него Левски, а и генерално в т.нар "напечени мачове". За тях още е много "зелен". Дори в елементарно първенство, каквото е нашето.

Вярно е, че за маратон, какъво е един шампионат, съдийските гафове са фактор, но също така е вярно, че ЦСКА никакъв го няма този сезон срещу челниците. Не може Нестор да взима тези мачове. Видно е, но за сметка на това има голям арсенал от оправдания. Те обаче не топлят феновете, особено след като миналата година по това време на два пъти шамаросаха същия този, че дори значително по-силен Лудогорец, ползващ се със същия съдийски комфорт.

Е, явно проблемът е в телевизора на Маестрото...

Георги Димитров пред ТОПСПОРТ: Ел Маестро за нищо не става, Лудогорец ще е шампион - пак и пак...

Джеки пред ТОПСПОРТ: Ел Маестро за нищо не става, Лудогорец ще е шампион - пак и пак...

"Чужденците на "Армията" са тотални бездарници!"