Вчерашната пресконференция на старши треньора на Копенхаген Столе Солбакен предизвика доста бурни и негативни реакции в интернет пространството.

Причината е материалът на "Нова телевизия", в който думите на наставника относно мача с ЦСКА тази вечер са преведени така: "Вярвам, че тези слаби "армейци" ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания".

Доста от феновете се усъмниха, че специалистът си е позволил да подходи с такова неуважение към съперника и веднага писаха до датския клуб. Оттам опровергаха, че Солбакен действително е казал тези неща.

Стале Солбакен: Догодина Мауридеш вече няма да е в ЦСКА
Обновена

Треньорът на Копенхаген: Догодина Мауридеш вече няма да е в ЦСКА

"Много е добър в наказателното поле"

Ето какво написаха от Копенхаген в профила си в "Туитър":

"Изглежда, че местната "Нова телевизия" е решила да излъже за думите, които нашият мениджър е казал за ЦСКА на пресконференцията вчера. Можете да чуете действителните му думи в нашия подкаст. На въпрос какви са шансовете на отбора му срещу ЦСКА Солбакен каза: "Имаме голямо уважение към този отбор, проучили сме го много и мисля, че мачът ще е равностоен и труден, както и предишният, когато бяхме тук (Копенхаген победи с 2:1 Лудогорец в София през февруари 2017 година)".

От Нова телевизия веднага реагираха и се извиниха на клуба чрез официално изявление.

"Спортният отдел на NOVA отправя официално извинение към отбора, ръководството и привържениците на датския футболен клуб Копенхаген и на българския отбор ЦСКА по повод некоректния дублаж на изказването на старши треньора на ФК Копенхаген Столе Солбакен, излъчено на 8 август в централната спортна емисия. По случая бе направена проверка и на замесените в изготвянето на репортажа лица ще бъде потърсена отговорност. В своята работа спортният отдел на NOVA спазва всички етични правила за достоверно и обективно отразяване на актуалните новини от света на спорта", написаха от медията.