ЦСКА така и не успя да победи пловдивски отбор в редовния сезон - две нулеви равенства с Ботев, загуба и реми, дошло след вратарска грешка с Локомотив. Не, че "червените" играха толкова лошо на "Лаута", но там видяхме двете лица на отбора на Стамен Белчев. От едната страна бяха българите - Кирил Десподов, Антон Недялков, Стойчо Атанасов, дори и Николай Бодуров. Всички те се хвърлиха здраво на "черно-белите". Не се притесниха от опитните бойци в състава на Едуард Ераносян като Ванчо Траянов, Котев и Виданов. От другата страна обаче имахме чужденците. Кубемба, Рафа Перес, Пинто, Меркадо... Тези четиримата не знаеха къде се намират. След силното начало на пролетния дял Руй Педро също дръпна ръчната и бе сред слабите на "Лаута". Единствените легионери, които заслужават да играят в този отбор са Петрус Бумал и донякъде Густаво Кулма и Арсенио Нунеш. Всички други правят само едно -изяждат хляба на никак не лошите млади българи в състава на "армейците", повечето, от които, изградени в академията в Ловеч.

Дора Милева: Никой не иска емблемата на ЦСКА

Дора Милева: Никой не иска емблемата на ЦСКА

"Аз не търся произход на парите, които ще бъдат платени на търга"

Само погледнете колко наши сънародници страдат заради съмнителните чужденци. Чорбаджийски не играе заради Рафаел Перес. Никола Колев не може да помирише терен заради Рубен Пинто и Давид Шимао. Десподов дълго време търкаше пейката заради Диого Виана през есента, а Александър Георгиев - заради някакви си Кубемби и Меркадовци. Милчо Ангелов също не може да хване ръка заради Каранга и Кубемба.

Ясно е, че трудно може да се изгради силен отбор само от българи. Но ако ще играят чужденци, нека поне бъдат като тези в Лудогорец. Каза го и Боби Галчев, малко преди да бъде изхвърлен от първия състав на ЦСКА. Реално в момента само с 3-4 легионери -Бумал, Руй Педро, Кулма и от време на Арсенио, "червените" също щяха да са на третото място. Но поне щяха да са развили и калили в мъжкия футбол още повече Стойчо Атанасов, Кирил Десподов, Никола Колев, Милчо Ангелов, Александър Георгиев, Кристиян Малинов. Но не - почти всеки мач феновете на отбора трябва да гледат как Рафа Перес се спъва в топката, как Кубемба не може да я овладее или как Шимао прави нарушение след нарушение.

ЦСКА продава две от звездите си в Русия и Турция!

ЦСКА продава две от звездите си в Русия и Турция!

Кулма може да вкара сериозна сума в клубната каса

Българите са светлия лъч в този отбор на ЦСКА. Целта на шефовете е, колкото се може повече фенове на автентичния отбор да припознаят този, който понастоящем домакинства на "Българска армия". Но с тези чужденци, притежаващи спорни качества, или поне не такива за отбор, който гони титли и купи, привържениците със сигурност няма да се върнат на стадиона.