Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич говори пред официалния сайт на клуба след днешната тренировка на тима.

"За първи път сме поставени в такава ситуация и дълга пауза. Както е за нас, така е и за другите отбори. Трябва бързо да свикнем с тази ситуация. Започнахме тренировки и това е най-важното. Играчите са в добро настроение и се чувстват добре. На Панчарево има всички условия да можем да направим това, което сме замислили. Имаме прекрасни условия в бунгалата, които са персонални за играчите. Имаме три терена и можем да работим на групи, така че от тази гледна точка за нас е по-лесно. Не знам как ще се отрази на футбола ни паузата, защото с тази "почивка" от два месеца, плюс груповите тренировки, със сигурност няма футболът ни да е на обичайното ниво в първите мачове", заяви Крушчич.

"Най-важно е да се погрижим да нямаме много контузии. Виждате какво стана в Бундеслигата, така че ще видим през първите кръгове как ще е. Там са с 16 контузени за първия кръг. Взели сме млади юноши, плюс двамата играчи, които бяха преотстъпени. Там няма тренировки. Смоленски и Кристиян Петров са част от юношите. Искаме да тренират с нас, защото за тях най-лошото е да имат пауза за работата си. Договорихме се с Ботев (Враца) да изиграем контролен мач на 30 или 31-и май, но зависи кога ще е първият кръг. Ще трябва да влезем в първенството след само една контрола".

ЦСКА тренира на групи

ЦСКА тренира на групи

От заниманията отсъства само Тиаго

"От школата сме викнали най-талантливите играчи в първия отбор. Ще следим всички как се развиват и имаме желание да даваме повече шанс на млади играчи. Много зависи и от самите тях, но клубът има намерение, както и аз като треньор, който обича младите играчи, да се работи с млади юноши. Да се дава постепенен шанс и време. Със сигурност ще липсва подкрепата на феновете ни. Надявам се скоро да се промени тази ситуация и казусът с феновете", завърши Милош Крушчич.