Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде интервю за Bulgaria on air. Сръбският специалист говори за промените, които е направил в отбора и към какво се стреми.

"Първо се опитах да променя манталитета на отбора - да се стремим да играем нападателен футбол, който да се хареса на феновете. В същото време да играем и за добри резултати, защото трудно се намира баланса между двете - да играеш красиво и да печелиш. Основното беше да повлияя на психиката на играчите - да им вдъхна увереност, че са добри футболистите и да си върнат самочувствието. 

Допуснали сме един гол, но сме вкарали 19. Станахме много по-офанзивни и това се отрази добре на защитата ни. Това е ключът към успеха. Нападението е най-добрата отбрана. 

Бях принуден да залагам на постоянен състав заради търсенето на резултати. Когато отборът побеждава, промени не се правят. Затова бях длъжен да разчитам на тези, които са постигнали тези победи. Искам да се обърна към останалите, които играят по-малко - да бъдат търпели и да чакат своя шанс.

Млад треньор съм и все още трудно свиквам с напрежението. Всички знаят какво е ЦСКА и да си треньор на такъв отбор определено е привилегия, но и голяма отговорност. Трябва да се бориш всеки ден, за да устоиш на предизвикателствата. 

Договорът за мен винаги е бил формалност. Той зависи от резултатите. Всички мои усилия и мисли са насочени към следващата среща. С ръководството се срещаме и говорим всеки ден. Обсъждаме важни неща за клуба. Не сме говорили за нов договор. Мислите ми са насочени към нещата, които завясят от мен и които мога да променя. Това са резултатите и добрата игра. Така че дали ще остана в ЦСКА, не зависи само от мен. Ако ръководството прецни, че е доволно от работата ми - ще продължа да работя, ако не - бъдещето ще покаже.

Привилегия е да познаваш и да работиш с човек като Люпко Петрович. Човек с толкова титли, европейски клубен шампион. Мога да го определя като синоним за резултати. За всеки млад треньор е невероятен шанс да се учи от специалист като него, а аз съм имал този шанс. 

Главната цел за мен тук е да формирам един добър отбор. За съжаление нямам много време, защото резултатите ни притискат. С оглед на традициите сме длъжни да се борим за и за първото място, и за купата. Клубът, историята и феновете го изискват", заяви Крушчич.

Халф от Лига 2 пред трансфер в ЦСКА

Халф от Лига 2 пред трансфер в ЦСКА

Джими Кабо е сред обсъжданите имена на "Армията"