Старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич гостува в предаването "Домът на футбола", в което говори за представянето на "червените", откакто той пое тима, както и бъдещите му намерения и визия за стартовия състав. 

Бившият вратар на ЦСКА Данте Стипица е пред трансфер в Сампдория

Бивш вратар на ЦСКА е пред трансфер в Сампдория

Данте Стипица вече струвал между 2 и 3 млн. евро

"Чувстваме се отлично. С победите идва и увереността, а това е най-важното в играта, което ни липсваше в предходните мачове. Там футболистите нямаха вяра в своите сили, а силните резултати ни помагат да напредваме в това отношение. Доволен съм от резултатите, тъй като те са всичко, което определя футбола. Доволен съм от играчите и това, което правят на терена. Лека-полека показваме онази игра, която всички искат да виждат от ЦСКА и се нуждаем от още време, за да изглежда всичко така, както искаме, но това трябва да е подкрепено със съответните резултати. Що се отнася до атмосферата в отбора, тя винаги е била на ниво, а резултатите показват, че става все по-добра. Ще се постараем да останем на същото ниво и в следващите мачове и трябва да продължим със силните игри", започна Крушич за "Домът на футбола".

"Неуместно ще е да кажа, че има разлика от работата на Люпко Петрович. Той е причината аз да бъда в този клуб. Бил съм в щаба му и по-рано, така че няма да е добре да коментирам нещо по този въпрос. Първото и най-важно, което трябваше да направим, бе да върнем самочувствието в играчите, тъй като те са качествени. Това бе основната ни цел в началото. Естествено с победите този процес става по-лек. Когато печелиш, всичко се получава", продължи сръбският специалист.

И емисари от Бундеслигата идват за Валентин Антов от ЦСКА

И емисари от Бундеслигата идват за Валентин Антов от ЦСКА

Ще следят изявите му по време на дербито срещу Лудогорец

"Никога не можеш да избереш в кой момент ще станеш треньор. Никой няма да те назначи, ако ситуацията е идеална. Аз се ръководех от това, а не от тежкото положение. Сега ни предстои тежък мач, а когато поех отбора се говореше по същия начин, но с изключение на Локо Пловдив, то ние се справихме с останалите мачове. Така приемам мача с Лудогорец", призна още Крушчич.

"Когато дойдох тук, не бях със статут на анализатор, а на треньор. Поех тази роля по организационни причини. Нямахме време да се занимаваме с административни порядки, тъй като аз съм от Сърбия, която не е в ЕС, а това създава пречки. Най-лесно беше да се регистрирам като анализатор - това е причината да бъда посочен така".

Крушчич: Не ми става приятно, когато погледна мястото на ЦСКА във временното класиране

Крушчич: Не ми става приятно, когато погледна мястото на ЦСКА във временното класиране

"Трябва да се подготвим сериозно за мача с Лудогорец"

"Милош Крушчич е нормален човек, но ми е трудно да говоря за себе си. Ако ме попитате дали съм демократ или авторитарен тип, то съм нещо по средата. Винаги съм готов за нормален разговор и подход и имам сериозни изисквания към играчите на терена. Искам много от тях, но от друга страна искам те да имат възможно най-добрите условия, за да мога да искам нещо от тях. Разговарям много с тях и търся индивидуален подход с тях, тъй като всеки е различен и иска специално отношение. Опитвам се да разбера от какво се нуждаят и искам да извлека най-доброто от всеки. Искам много и от себе си, а ако нещо се случи, си задавам въпроса дали не е могло да стане по-добре. Ако постигнем лош резултат, започвам анализа от себе си. Винаги съм комфортен за диспут и нормални отношения. Когато сме на тренировката, искам от отбора винаги да е сериозен, но нямам против и шегите. Просто вършим правилните неща", призна за себе си треньорът на "червените".

"Работихме дълго с Люпко и знам неговата футболна философия. Наясно съм как е постигал своите резултати и се разбирахме отлично. Не сме имали проблеми, а всеки треньор има своя визия и начин на работа. Първата ми цел бе да променя нещо, а това щеше да е моята роля, дори да бях продължил по същия начин. Промяната бе постепенна. Постарах се да изкара максималното от футболистите и ще видим това докъде ще стигне", призна още той.

Джиджи Бекали лично обяви, че Чорбаджийски няма бъдеще във ФКСБ

Джиджи Бекали лично обяви, че Чорбаджийски няма бъдеще във ФКСБ

"Не се нуждаем от него повече! Довиждане!"

"Всеки треньор се радва на победите без допуснат гол. Това е показател за стабилност в играта, дошла след упорита работа. Специфичното за ЦСКА в този момент е, че защитата започва от атаката. Със сигурност обръщаме внимание на това, тъй като съм треньор, който държи на добрата игра в двете фази на терена. Искам във всеки момент да знаем какво правим, когато владеем топката, или тя е в противника. Винаги залагам на този аспект. Отново казвам - нападението е най-добрата защита, но това не значи, че не обръщаме внимание на действията в защита. Всеки играч има своята роля. Когато гледам класирането, не ми става приятно и сега не го гледам. Няма да го направя, докато не стигнем мястото, което искаме. Има много фактори за настоящото ни класиране. В предно интервю го казах. Не, че нямахме непълноценна подготовка, но никой друг отбор имаше подобна, така че не това е главната причина. Дойдоха много играчи, които се нуждаят от време за адаптация. Играхме в евротурнирите. Имаше много неща, които оказваха влияние на атмосферата в клуба от началото на сезона. Постоянно имаше интриги и това нямаше как да не повлияе на всички. Сега всичко е стабилно и всеки си върши работата. Треньорският щаб е изцяло концентриран върху спортно-техническата част, а хората в клуба си вършат своята работа. Стабилно е, а сега трябва да продължим в същия дух", продължи Крушчич.

"От една страна 11 точки пасив са много, от друга - всичко е възможно. Ако мислим, че титлата е изгубена или първото място е мечта, то не трябва да се занимаваме с тая професия. Всеки човек има цели и мечти в живота си. Дали ще ги кажат на глас, или премълчат, е личен избор. Гледаме себе си. Трябва да печелим всичко, но моментът не е "всичко или нищо". Ще работим здраво и постоянно, за да направим да сме на по-предно място. Уважавам Лудогорец, тъй като осем поредни години е първи. Те имат качество в състава на всяка позиция, а това говори достатъчно за силата им. Ние сме концентрирани върху нас и не можем да влияем на другите отбори. Не искаме да се натоварваме с тях, а да мислим за себе си. Чувал съм, че ЦСКА няма победа на "Армията" срещу Лудогорец, но това ми дава допълнителна мотивация да си свършим работата. Тя е да се подготвим сериозно за този мач и всеки да е мобилизиран. По този начин ще неутрализираме факторите, които влияят на резултатите и ще стигнем до позитивен такъв", призна още той.

"Ако трябва да съм честен, не мисля за бъдещето ми в ЦСКА в кратък план. Животът ще продължи и след мача с Лудогорец. Все още е прекалено рано и не мисля, че този мач ще реши първенството. Дали ще победим или загубим, няма чак толкова да се промени класирането. Да, ако спечелим, ще получим шанс да скъсим разликата до тях. Най-важното за нас сега и в тази среща е това отборът да продължава да показва добра игра и да стига до резултати. Моето желание е да изпълним това, което планираме и да играем нашата игра, с нашето темпо. Това е целта и да зарадваме феновете ни", завърши Милош Крушчич.

Нападателят на ЦСКА Али Соу се зарече: Головете ще дойдат!

Нападателят на ЦСКА Али Соу се зарече: Головете ще дойдат!

"Това ще се случи, когато най-много има нужда от тях!"